Amikor még a nyáron ketchup és majonéz fagylaltról írtunk, sokan felhördültek, pedig a fura ízek édességhez való használata egyáltalán nem újkeletű dolog. Nem kell hozzá a Harry Potter sorozatból ismert Bogoly Berti féle mindenízű drazsé, bőven elég körülnézni az interneten.
A karácsonyhoz közeledve mindig megnő a jellegzetes, Mikulás-bot formájú cukorrudak népszerűsége, ez ugyanis világszerte a Télapó-ünnep egyik kötelező kiegészítője. De a felnőttek persze nem csak sima édes változatban ehetik.
Létezik ugyanis savanyú uborkás változat is, legalábbis az Amazonról lehet rendelni. Bár a savanyú ízt például a gumicukrokban kifejezetten szeretjük, az ecetes uborkás változatot még nem próbáltuk.
A szalonnás változat sokak számára még furcsább lehet, de amióta csak ettünk Bíró Lajos szalonnás fagylaltjából, tudjuk, hogy az édes disznó jó disznó.
Az édes-csípős párosítás sem újdonság, bár wasabival még nem láttunk rá példát. Ön melyiket nyalná meg?