Sörrel készül a rémfarkaskenyér

Trónok harca
Vágólapra másolva!
Most, hogy elindult az egyik legnépszerűbb sorozat hatodik szezonja, ismét minden a Hét királyság uralmáért folyó harcról szól majd a rajongók számára. Aki igazán komolyan veszi a témát, még Trónok harca-témájú vacsorát is készíthet. 
Vágólapra másolva!

A legendás Bon Appetit magazin azzal ünnepelte minden idők legnépszerűbb fantasysorozatának új szezonját, hogy háromfogásos menüt készített R. R. Martin világának ihletésére. Sajnos ezúttal galambok nem szállnak majd ki a pitéből, de azért talán anélkül is élvezetes lesz az étkezés.

Rémfarkas - elég ijesztő? Forrás: Bon Appetit

Rémfarkaskenyér

A gyönyörű (bár csak digitálisan létező) rémfarkasok a sorozat talán legjobb, legszebb szereplői, kevés nézőt hagytak érintetlenül. Megérdemlik hát, hogy velük kezdődjön a vacsora, még ha csak kenyér formában is. A látványos külsejű fogás sörrel készül, így a legharcosabb résztvevők is bátran fogyaszthatják.

Galamb nincs benne Forrás: Bon Appetit

Szertartásos „galambpite”

A valójában persze galambot egyáltalán nem tartalmazó étel az ifjú Joffrey király jól ismert vacsorája alapján készült. No meg persze azért az angol kultúrában van némi korábbi hagyománya az ilyesminek, a Trónok harca szerzője is hozott anyaggal dolgozott. A prosciutto, sertés és csirke felhasználásával készült pite egyszerre tápláló és mutatós, valóban erős rusztikus hangulattal. Gyertyatartókkal és ezüstkehelyben felszolgált vörösborral a hatás tovább fokozható.

Citrommal is finom Forrás: Bon Appetit

Sansa citromtortája

Bár a sorozatra jellemzőbb a méretes húsok fogyasztása, azért csak ne hagyjuk el a desszertet sem. Ha szegény Sansának lenne ideje és energiája sütni, biztos valami ilyesmit készítene, hiszen ez az egyik kedvence. Bár ez az édesség a szokásos muffinoknál kicsit munkaigényesebb, cserébe jól néz ki, különösen, ha egy szépen dekorált fémtálcán tálaljuk – mintha csak még mindig Winterhallban lennénk.