A jó kávé titka a tökéletes víz?

Vágólapra másolva!
Ha önnek nagyon-nagyon fontos a kávé minősége, mostantól speciális, erre a célra kifejlesztett vizet is vásárolhat feketéjéhez.
Vágólapra másolva!

A kávéval professzionális szinten foglalkozó szakemberek mindig is hangsúlyozták a víz minőségének szerepét, de eddig egy víztisztító berendezésen kívül nem sokat tehettek az igényes fogyasztók.

Most azonban megjelent a piacon az Aquiem nevű, kifejezetten kávékészítéshez kifejlesztett víz, amitől a gyártó ígérete szerint tökéletessé válik az aroma. Az Aquiem nyilván elsősorban az olyan emberek, kávézók számára jelenthet megoldást, akik sok pénzt fektetnek mind az alapanyagba, mind a technológiába, és már csak a víz minősége okoz számukra nehézséget.

- mondta Rob Vidacovich, az Aquiem egyik tulajdonosa. Vidacovich úgy látja, mivel a kávé 98 százalékban vízből áll, akinek igazán fontos, erre az összetevőre is áldozni fog.

Forrás: aquiem.com

Az Aquiemhez először addig tisztítják a folyadékot, míg a nullához közelít az ásványianyag-tartalma majd egy saját recept szerint ásványokkal és más anyagokkal töltik fel, hogy létrejöjjön az ideális víz. Ezek

a kémiai úton hozzáadott anyagok biztosítják, hogy az ízek, az aromák és a kávé állaga tökéletes legyen.

Az Aquiem már rendelhető a gyártó weboldaláról, 12 liternyi 25,68 dollárba, azaz mintegy 7200 forintba kerül, egy liter tehát 600 forintra jön ki. Végül is, a kávéhoz általában elég néhány deci, de azért mi is érezzük a túlzást a dologban.