Húsmentes gasztronómiai kalandok a Hard Rock Caféban

Hard Rock Cafe Budapest új vegetáriánus menűsora
Hard Rock Cafe Budapest új vegetáriánus menűsora 2017 október 4-én
Vágólapra másolva!
A Hard Rock Cafe óriási hússzeleteiről és húsos-baconös hamburgereiről híres. Nehezen is bírnánk elképzelni, ahogy egy szegecselt bőrkabátos fickó Harley-Davidsonról lepattanva vega fogást rendel. Persze ez sztereotípia, nyilván van vega a vad motorosok között is, nem beszélve a rockrajongó vendégekről. Az étterem gondolt rájuk, és most nemcsak az étlapon szereplő 2-3 étel közül választhatnak, hanem egy külön menüsor speciális különlegességeiből is.
Vágólapra másolva!

Az október elsejei vegetarianizmus világnapja apropójából az étterem séfjei minden évben húsmentes fogásokat állítanak össze. Idén a komoly nemzetközi zsűrizésen átesett fogások között megtalálható a burgonyából, spenótból és csicseriborsóból készült házi hamburger pogácsa, és a pekándióval fűszerezett saláta is. Az ínycsiklandó fogások november 12-ig nyújtanak gasztronómiai kalandokat az oda látogatóknak.

A Hard Rock Caféban a hatalmas hamburgerek és húsok mellett most speciális Veggie menü kerül az asztalokra.

A Hard Rock Cafe Budapest új vegetáriánus menűsora Fotó: Szabó Gábor - Origo

Az édesburgonyás, feketebabos tacót salátával tálalják és chili szósszal ízesítik, míg a rukkolás salátát pár csepp lime, egy kis koriander, kelbimbó, fűszeres pekándió és citrusos vinaigrette-be forgatott aszalt vörösáfonya teszi még izgalmasabbá.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

A burgonyából, spenótból, csicseriborsóból készült, korianderrel és chilivel fűszerezett házi hamburger pogácsa, paradicsommal, uborkával és joghurt szósszal lesz az igazi. A fűszeres, pirított tortilla – fokhagymás, zöldfűszeres hummusszal töltve – szintén valódi kalandokat ígér a vegetáriánus konyha kedvelőnek.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

De ott vannak még a grillezett zöldségek – padlizsán, cukkini, tök, lilahagyma, kaliforniai paprika sriracha majonézzel, olívaolaj és rukkola –, valamint a ropogós tortillával és korianderes tofu krémmel fűszerezett különlegesség, amit

a citrusos fokhagyma, a fekete bab és a pirított kukorica salsa tesz egyedülállóvá.

A Hard Rock Cafe idén már harmadjára csatlakozott a vegetáriánus kampányhoz, így került fel plusz hat izgalmas fogás a menüre. A legjobban fogyó fogás felkerül a Hard Rock Cafe állandó étlapjára is.

És hogy ízlett-e nekünk? Igen! Még a húsimádók is elégedetten és jóllakva álltak fel az asztaltól.