Strucctojással készülhet a húsvétra

Húsvéti vásár
Vágólapra másolva!
A Magyar Ízek Húsvéti Vásárán száz regionális kistermelő kapott lehetőséget hamisítatlan hazai, eredeti forrásból származó termékeinek bemutatására. A hagyományos húsvéti finomságok mellett igazi ünnepi kuriózumok is megtalálhatóak lesznek.
Vágólapra másolva!

A tojásról a húsvéti ünnepkör jegyében, mint az élet és az újjászületés szimbólumáról beszélünk, a hétköznapokra lefordítva azonban akár étkezésről, akár díszítésről van szó, szinte kizárólag a tyúktojásra gondolunk. Az utóbbi egyeduralmának megdöntésére természetesen egyetlen szárnyas sem törhet hazánkban, de kétségkívül érdekesebbé,

színesebbé teheti az ünnepi asztalt valamilyen újdonság, például fürj-, liba- vagy strucctojás.

Olyan tojásokról beszélünk itt ráadásul, amelyeknek tápértéke, vitamin és energiatartalma kiváló, s nem egy országban a megszokott étkezés, illetve az ünnepi dekoráció részei. Nálunk azonban a többségüket még akkor is nehéz beszerezni, ha valaki direkt keresi. Számukra is jó hír, hogy az április 8-9-én a Várkert Bazárban megrendezett Magyar Ízek Húsvéti Vásárán egy helyen elérhető lesz a legtöbb fajta. Természetesen, amelyek nem forgalmazhatók, mint például a kacsatojás, azok csak bemutató jelleggel.

Húsvéti vásár Forrás: Origo

A mintegy száz, Magyarország különböző területeiről érkező, kizárólag ellenőrzött kistermelőt felvonultató vásáron egyébként a klasszikus sonka, kolbász, torma, mustár, savanyúság, csokoládé és egyéb hagyományos termékkínálat mellett további különlegességek is ígérkeznek. Ilyen például a saját bőrében varrva érlelt Csöglei szárnyas sonka, a szarvas szalámi, a frissen füstölt pisztráng és a jerky (szárított marhahús), amelyek mindegyikéről külön-külön is jó szívvel emlékeznek meg a gasztronómiai szakértők. Emellett különféle vadhúsok, vadpástétomok is megtalálhatók a palettán.

A húsmentes vagy paleo étkezés követői is bőséggel válogathatnak kuriózumokban: szarvasgombás vaj, bükki faszenes tehénsajt, diókrémmel töltött camembert, kézműves paleo és vegán joghurtok és jégkrémek, valamint liofilizált gyümölcs is vannak a kínálatban, hogy csak néhányat említsünk. Na meg mézbor, marcipánlikőr, levendulaszörp – kinek-kinek ízlése szerint.

„Hiszünk a magyar minőségi élelmiszerekben, az eredeti forrásból származó finomságokban. A Húsvéti Vásár megrendezésével pedig az is célunk, hogy bebizonyítsuk,

Erről a folyamatos gyermek- és gasztroprogramok, kóstolók is gondoskodnak, velünk lesz például Lang György szakács és Zsigóné Kati is, akit csak a tojásdíszítés királynőjeként szokás emlegetni" – emelte ki Pap Krisztán, a már nagy hagyománnyal bíró Magyar Ízek alapítója.

Időpont: 2017. április 8-9., 8:00-18:00
Helyszín: Várkert Bazár (1013 Budapest, Ybl Miklós tér 2-6.)
Esemény: www.facebook.com/magyarizek
Belépőjegy: 1000 Ft (A belépőjegy teljes egészében levásárolható, 4 db 250 Ft értékű kupont formájában, melyek egy-egy nagy termékkategóriára szólnak.)

Az esemény 100cm alatti látogatóknak ingyenes.

Termékkategóriák:

  • Sonka, kolbász, sajtok, tejtermékek
  • Lekvárok, mézek
  • Szörpök, gyümölcslevek
  • Édességek (csokoládé, mézeskalács, kürtőskalács)
  • Bor, sör. pálinka
  • Torma, mustár, krémek,
  • Tojás
  • Olajok, fűszerek, tészták, savanyúságok
  • Magyar designerek (ruha, ékszer, ajándéktárgyak)

Programok:

  • Tojásfestés – Zsigóné Katival, a tojásdíszítés királynőjével
  • Főzőshow – Húsvéti gasztrotúra Lang György mesterszakács segítségével (minden nap 11:00 – 12:00 és 15:00 – 16:00 óra között)
  • Élőzene
  • Gyermekprogramok (minden nap 10:00-17:00 óra között)
  • Kézműves foglalkoztató: tavaszi, húsvéti díszek készítése
  • Nyuszisimogató
  • Népi ügyességi játékok