Hajrá az 1 millióért!

2017.09.25. 15:16

Hatalmas lehetőséget kínál a Borászok Borásza Alapítványa fiatal borász hallgatók részére a tavaly elindított Ösztöndíjprogrammal: a nyertes pályázó 1 millió forintot kap külföldi szakmai gyakorlatra, és szüreti tapasztalatot szerezhet valamely Borászok Borászánál vagy a díj jelöltjeinél.

A pályázatot már második alkalommal írták ki. A tavalyi metódushoz hasonlóan idén is egy minimum 15, maximum 25 oldalas dolgozattal pályázhatnak a szőlész-borász alapképzésben résztvevő felsőfokú intézmények hallgatói. 2016-ban az eredetvédelem és a bormarketing volt a téma, idén „Szőlőtermesztési- és borászati technológiák vizsgálata" tárgyban várják az értekezéseket legkésőbb október 31-ig.

Ma van a bor világnapjaForrás: Pinterest

A Borászok Borásza Ösztöndíjprogram célja a jövő Borászok Borászának megtalálása, aki választott hivatása iránt elkötelezett, határozott jövőképpel rendelkezik, és számára a „tökéletes bor" elkészítése mellett a közösség építése, ápolása egyaránt fontos. A hallgatók a tanszékeken kaphatnak részletes felvilágosítást, a pályázati kiírás és a jelentkezési lap pedig a Borászok Borásza honlapról tölthető le.