Korda György is feltűnik a Csabai Kolbászfesztiválon

Csabai Kolbászfesztivál, 2015.
Csabai Kolbászfesztivál negyedik napja 2015 október 25-én Békéscsabán
Vágólapra másolva!
40 ezer négyzetméteres rendezvényhelyszín, két koncertsátor, hét disznóvágás-bemutató, rengeteg, kiváló minőségű kolbász, na meg persze a világ legnagyobb gyúróversenye. Október 19-22. között rendezik a 21. Csabai Kolbászfesztivált, ahol még Korda Györgyék is feltűnnek majd.
Vágólapra másolva!

Az idei békéscsabai fesztiválon a városi sportcsarnok mellett két, egyaránt négyezer négyzetméteres sátor várja majd a látogatókat két nagyszínpaddal, amelyeken egymást váltják majd a programok, szóval senki nem marad le semmiről. Az élelmiszeripari és mezőgazdasági kiállításnak egy háromezer négyzetméteres sátor ad otthont. Emellett lesznek kolbászos sátrak, kiállítói, vásári standok, sportcsarnoki programok. Hét disznóvágás-bemutatót tartanak, a nemzetközi szárazkolbászversenyre az eddigi tapasztalatok alapján száznál több versenymunkával neveznek.

Összesen 40 ezer négyzetmétert tesz ki a rendezvény területe.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

A rendezvény fő attrakciója évről évre kétségkívül a Nemzetközi Kolbászkészítő Verseny, amelyen idén 750 csapat vesz részt, ők a két nagysátorban, az átjárósátorban és a sportcsarnok küzdőterén helyezik ez, vagyis

ez lesz a világ legnagyobb gyúróversenye.

A Csabai Kolbászfesztivál VIP helyszínén, a Gourmet Bistróban különleges vendégek érkeznek október 21-én, szombaton. Itt keveri majd ugyanis a lapokat este 10-től Korda György, aki a feleségével, Balázs Klárival érkezik majd Békéscsabára.

Balázs Klári és Korda György egy 2015-ös felvételen Fotó: Szabó Gábor - Origo

Félig-meddig hazatér, ugyanis a városban volt katona, és nagyon sok Békés megyei barátot szerzett, sokakkal tartja a kapcsolatot. A póker mellett persze énekelni os fognak.

A csabai Csabán az igazi, hiszen generációkon ível át a hagyomány

A csabai kolbász több mint százéves hagyományait immár két évtizede ápoló Csabai Kolbászklub Egyesület egyik küldetése a kolbászkészítő utánpótlás megteremtése. A klub ennek megfelelően az elmúlt 20 évben folyamatosan amellett érvelt, hogy az önellátó családi gazdálkodás sok hagyományát érdemes megőrizni, a mai korhoz igazítani.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Most a városi önkormányzat támogatásával indítottak akciót, melynek célja, hogy valamennyi csabai iskolás legalább egy alkalommal készíthesse el és kóstolhassa meg a saját csabai kolbászát. Ennek érdekében rendszeresen gyakorlati bemutatókkal fűszerezve népszerűsítik a kolbászkészítést, valamint

előadásokat tartanak a gyerekeknek a hagyományokról, a sertéstartásról, a disznótorok, disznóvágások menetéről.

Így megtanulják, hogy a csabai kolbász a város emblematikus terméke, egyedi, helyi élelmiszer, generációk büszkesége.