A kimerítő fürdés után vagy napozás közben bizony jólesik pár falat nassolnivaló. A strandok persze jól fel vannak szerelkezve mindenféle jóval, amely egyáltalán nem kíméli a súlyunkat. Ha azonban nem szeretnénk a sült kolbászt vattacukorral keverni, majd bűntudattal vegyes hasgörccsel fetrengeni a vízparton, készüljünk fel a nassolási roham támadására:
vigyünk magunkkal hántolatlan natúr magokat, például mogyorót, diót, mandulát, tökmagot.
Amellett, hogy egészségesek, időigényesebb a fogyasztásuk, így hosszú ideig élvezhetjük a nassolás örömeit. Persze a mértékről itt se feledkezzünk meg!
Az egyik legjobb nyári tízórai vagy uzsonna a gyümölcsturmix. Vegetáriánusként, laktóz- vagy gluténérzékenyként azonban nehéz a strandon olyan alternatívát találnunk, amely finom és még az érzékenységünknek is megfelel. Ezért érdemes otthon elkészíteni, és hűtőtáskában kivinni a strandra.
Bár a zöldségekre legtöbben csak köretként vagy salátaként gondolnak, pár perc alatt tökéletes strandsnacket varázsolhatunk belőlük.
Nyáron különösen figyeljünk a hidratációra, amelyről a bőséges folyadékbevitel mellett
idényzöldségek fogyasztásával
is tudunk gondoskodni. Ha könnyed, mégis egészséges rágcsálnivalót szeretnénk, szeleteljünk fel néhány friss idényzöldséget vékony csíkokra, és indulhatunk is a strandra!
A nyári hűsölés egyik népszerű forrása a jégkrém és a fagylalt, azonban ha valami könnyedebbre vágyunk, válasszunk helyettük hűsítő gyümölcsöt: fagyis kanállal formázott, fagyasztott dinnyegolyókat, jegesre hűtött barackgerezdeket, kreatív formákra vágott almaszeleteket, vagy bogyós gyümölcsökből készített saslikot.