Papagájeledelt ettünk, és tigris került a poharunkba

2018.03.05. 09:40

Budapest legjobb éttermének séfje alkotta meg az OMV új szendvicskínálatát

Magyarország első Michelin-csillagos étterme, a Costes séfje, Palágyi Eszter az OMV gasztronagyköveteként bővíti a töltőállomás-hálózat termékkínálatát: a magyaros alapanyagokkal készült szendvicseket márciustól kóstolhatjuk meg a töltőállomásokon.

Egy zsiráf és Leonardo DiCaprio a pohárban

Számos művész gondolja úgy, hogy a legjobb vászon az étel: így került Thor arca egy pitére és Harry Potter egy macaronra. Ez a hölgy pedig egy véletlennek köszönhetően kezdett el smoothie-ra festeni.

Forrás: Hazel Zakariya Instagram

Hazel Zakariya az új-zélandi művész természetes összetevőkből készít festményeket: farkas, pingvin, macska, unikornis, sőt még Leonardo DiCaprio is feltűnik a furcsa vásznon.

Tiffán Ede kapta a Magyar Bor Akadémia Életműdíját

Az Életműdíjat az a borász kaphatja meg, aki elköteleződött a nedű iránt, és évtizedeken át volt a bor és a szőlő hű társa. A tavalyi év díját a kilencedik generációs villányi borász vihette haza.

Jól áll a nőknek a borászat

Elismerik, tisztelik, és egyre inkább keresik a jó női szakembereket a borász szakmában; 2018-ban minden eddiginél több női kiállító regisztrált Kelet-Közép-Európa boros rendezvényére, a VinCE Budapest borbemutatóra.

DASH-diétával harcolhatunk a magas vérnyomás és a rák ellen

Sok vörös hús, töménytelen mennyiségű feldolgozott élelmiszer és rengeteg cukor: a nyugati étrend a depresszió és a magas vérnyomás melegágya.

Forrás: shutterstock.com

Ha fel akarjuk venni a harcot a különböző betegségekkel, meg kell változtatnunk a táplálkozási szokásainkat. Erre kínál megoldást a DASH-diéta, amely csökkenti a koleszterinszintet, illetve segít megelőzni a rák, a szívbetegségek, a stroke és a cukorbetegség kialakulását.

Nagy sikere volt Varsóban a magyar boroknak

Hatalmas sikere volt Lengyelország fővárosában a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a szőlész-borász szakmai önkormányzat által megrendezett üzleti borbemutatónak. A borászatok képviselői személyesen mutatták be a szakmai közönségnek a boraikat.

Ön is elköveti ezeket a hibákat sütés közben?

Akár hiszi, akár nem, a receptek bizony becsapósak egy avatatlan szem számára. Így sokszor olyan hibákat is elkövetünk, amelyeknek nem is vagyunk tudatában.

Forrás: shutterstock.com

Vegyük például a vesszőket. Noha a recept nem egy nyelvtani teszt, a vesszőket azért érdemes figyelembe venni, például a következő esetben: 1 csésze dió, apróra vágva. Ez azt jelenti, hogy az egész diót kell kimérni, majd apróra vágni, hiszen egy egész csésze dió nem egyenlő egy csésze apróra vágott dióval.

Vacsora 25 perc alatt – Nyárson sült csirkefalatok

Mindannyian olyan recepteket szeretnénk ellesni, amelyek rendkívül egyszerűek, mégis különlegesek. Ilyen a nyárson sült csirkefalatok receptje is, amelyet 25 perc alatt készíthetünk el.

Konyhakerti kisokos

Régóta szeretne konyhakertet készíteni, de fogalma sincs, hogyan fogjon hozzá? Bizony nem elég a földbe szórni a magot, meglocsolni, és várni a csodát.

Forrás: shutterstock.com

Narancsot vagy citromot ültetne? Szórja a magokat egy cserép földbe, locsolja meg, majd tegye rá fejjel lefelé egy levágott flakon alját, ami benn tartja a meleget és a párát. Tartsa a hűtő tetején, vagy a konvektor közelében.

DIY üvegnyitó, fűszer- és mérőedénytartó

Állandóan rendetlenség van a fiókban? Nem fér a fűszerektől? Sosem találja az üvegnyitót? Lesse el az ötleteket a videóból!

Kenyér a tortán, citrom a mikróban: spóroljon pénzt ezekkel a trükkökkel

Nem csak időt és pénzt spórolhat meg, de még a sütés is élvezetesebb lesz ezekkel a konyhai fortélyokkal. Na meg persze arra is fény derül, mit keres két szelet kenyér a születésnapi tortán, és miért tesszük a citromot a mikróba.

Forrás: shetriedwhat.com

Sütéshez és főzéshez gyakran hívjuk segítségül a telefonunkat, egy gasztromagazint vagy a kézzel írt receptjeinket. Így lesz tiszta liszt és maszat a képernyő, illetve foltos és zsíros a papír. Pedig ezekkel a trükkökkel könnyedén megelőzhetné a szennyeződéseket!

Mennyei vegán falatok, amibe még a húsimádók is beleharapnának

Nyűgözze le a vendégsereget ezekkel a mennyei falatokkal! Olyan finomak, hogy még a húsimádók is szívesen beleharapnának. Recept a cikkben!

Izgalmas borok kerülnek árverésre Tokajban áprilisban

A borvidék egyik legkiemelkedőbb eseményén, a Nagy Tokaji Borárverésen, minden eddiginél több tétel kerül majd kalapács alá: ezúttal is olyan különleges tokaji borokra lehet majd licitálni, amelyek a piacon más módon nem fellelhetők.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN:

Előző
  • 1
  • 2
Következő