Így kenheti kenyérre a kávét

kávés zselé
Vágólapra másolva!
Egy csésze kávé és egy szelet kávés pirítós. Indulhatna ennél szebben, ínycsiklandóbban és koffeinesebben a reggel? Egy kávéimádó számára biztosan nem. Ha ön is szereti a fekete ital aromáját, készítsen kávés zselét, és dobja fel a reggelit! Na meg persze a hangulatát is, hiszen ez a recept garantáltan megszínesíti a hétköznapokat. Próbálja ki már holnap reggel!
Vágólapra másolva!
Forrás: Cup of zest

Kávés zselé

Hozzávalók:

  • 134 g cukor
  • 1 evőkanál zselatin
  • 2 csésze erős kávé
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 csésze habtejszín
  • ¼ teáskanál eredeti bourbon vanília, vagyis egy rúd kikapart magja és belseje

Elkészítés:

Vegyen ki egy evőkanállal a cukorból, a maradékot pedig keverje össze a zselatinnal egy közepes méretű tálban. Öntse hozzá a forró kávét és a citromlevet; keverje addig, míg a cukor és a zselatin fel nem oldódik. Tegye hűtőbe legalább 2 órára.

Verje fel a habtejszínt az egy evőkanál cukorral és a vaníliával; tálalja fel vele a kávés zselét magában, vagy készítsen pirítós kenyeret, kenje meg a zselével, és szolgálja fel a habbal. Sőt, még sütemények alapanyagaként is felhasználhatja.