Kávérajongó? Várja a Kávéházak Éjszakája!

kávé
Vágólapra másolva!
Ismerjük a mondást, amely szerint az élet a kávézás után kezdődik; ebből is látszik, hogy szinte rutinná vált reggeli fogyasztása. Most azonban szakítunk a hagyományokkal, és nemcsak reggel, hanem este is elfogyasztunk egy jó nagy adag feketét: koncertek, nevetés, kávéházi túrák, debütáló születésnapi torta és friss kávéillat várja a vendégeket a Kávéházak Éjszakáján.
Vágólapra másolva!

Az esemény célja, hogy felelevenítse és népszerűsítse a mára feledésben lévő budapesti kávéházi kultúrát, illetve egy éjszaka erejéig megmutassa a főváros ékköveit.

Forrás: Gerbeaud Café

A programba húsz belvárosi helyszínt kívánnak bevonni; a repertoárban találunk tradicionális helyeket – mint a Gerbeaud, a Centrál Café, a Dunapark, a Hadik, a Café Zsivágó –, amelyek felidézik a régmúlt hangulatát,

de meglátogathatunk újhullámos, kortárs kávézókat is, mint például a Kelet Kávézó, a La Nube Café, a Café Smúz, a Börze és a Frei Café.

A Dunapark Kávéházban fellép a Dumaszínházból ismert Felméri Péter, a Centrál Kávéházban Turek Miklós Pilinszky-emlékestjével, majd egy József Attila utolsó éjszakáját feldolgozó monodrámával készül, míg a Hadik Kávéházban a magyar slampoetry kiválóságai idézik meg a Nyugat költőit.

A zenére vágyók pedig a különböző koncertek közül válogathatnak kedvükre:

a Börzében a Canarro együttes lép fel, az idén 120. születésnapját ünneplő Művészben pedig francia sanzonest lesz Bardóczy Attilával, és még

a „Művész 120" tortát is megkóstolhatjuk,

amely a Kávéházak Éjszakáján debütál. A Kék Lóban Tisza Kata és az ef Zámbó Happy Dead Band, a Frei Caféban Gájer Bálint, a Gerlóczy Caféban a Taraf de Akácfa várja a közönséget, míg a Gerbeaud-ban két koncerttel készülnek a jazz szerelmeseinek.

A Kávéházak Éjszakáját május 18-án rendezik meg 19:00-23:30 között. További információkért keresse fel az esemény weboldalát. A programok ingyenesen látogathatók.