Vágólapra másolva!
Szent Iván napja a fény diadala, a Nap ünnepe. Az Etyeki Kúria minden évben ehhez a naphoz legközelebb eső hétvégén szervezi meg ChardonnÉJ elnevezésű programját. Idén azonban pontosan a nyár legrövidebb éjszakájára esik a rendezvény: chardonnay borokat és világhírű pezsgőket kóstolhat meg a közönség az etyeki Öreghegyen kialakított sétálóutcán.
Vágólapra másolva!

A házigazda, az Etyeki Kúria meghívására új vendégborászatok is csatlakoztak a rendezvényhez. Először kóstolhatja a nagyközönség a Konyári Pincészet (Dél-Balaton), a Gál Szőlőbirtok és Pincészet (Kunság), Babiczki László (Mátra), a Dubicz Borászat és Szőlőbirtok (Mátra) tételeit.

ChardonÉJ 2017 Forrás: Etyeki Kúria Borgazdaság Winery Facebook

A visszatérő pincészetek sorához – Villa Tolnay Borház (Badacsony), Figula Pincészet (Balatonfüred Csopak), Gróf Buttler Borászat (Eger), Nyakas Pince (Etyek-Buda), N.A.G. Kézműves Borászat (Mátra), Miklós Csabi Pincéje (Mór), Babarczi Szőlőbirtok és Pince (Pannonhalma), Pannonhalmi Apátsági Pincészet (Pannonhalma), Sauska Tokaj (Tokaj), – az idei évben újra csatlakozott a Kovács Nimród Borászat (Eger), valamint a nemzetközi borászatok kínálatával itt lesz a Bortársaság is.

A kereskedelemben megtalálható tételek mellett sokan a különlegességnek számító reserve tételekkel is készülnek.

A kulináris finomságokat az etyeki régió termelői szolgáltatják: délután a házi sajtos Zsuzsa asszony, a Halmi Pince és a Séf Keréken. A hangulatról a grillterasz, a Padam zenekar, illetve DJ Prof.I.T. gondoskodik majd. Idén először

chardonnay mesterkurzus

is lesz, amelyet 16.30 órai kezdettel Herczeg Ágnes, Dip. WSET borszakértő és tanácsadó tart.

A ChardonnÉJ elnevezésű rendezvényt június 23-án tartják 17:00 órától. További információkért látogasson el az Etyeki Kúria honlapjára!