Könnyű, édes és felfrissít a tikkasztó melegben

2018.07.16. 10:08

A frozé a frozen és a rozé szavak összeolvadásából jött létre, amely tulajdonképp fagyasztott rozébort jelent. A borkoktél már két éve is a nyár kedvenc itala volt, és úgy tűnik, uralma megrendíthetetlen, hiszen népszerűsége nem csökkent. Persze ennek is oka van: ínycsiklandóan finom és percek alatt lehűt a tikkasztó melegben.

Forrás: The Little Things

Válasszon testesebb, mélyebb színű rozébort hozzá, mint a merlot vagy a pinot noir. Mivel az eper szezonja már lejárt, helyettesítheti málnával vagy szederrel. Az eredmény így is emlékezetes lesz.

Frozé

Hozzávalók:

  • 226 g eper, málna vagy szeder
  • 750 ml rozé
  • 1/2 csésze cukor
  • 70 ml frissen facsart citromlé
  • 1/2 csésze víz
  • 1 csésze jég

Elkészítés:

Öntse egy üvegedénybe a rozét, és tegye a fagyasztóba legalább 6 órára.

Forralja fel a vizet, azután keverje el benne a cukrot. Adja hozzá az epret, málnát vagy a szedret, vegye le a tűzről, azután keverje míg szirupos állagú lesz. Ez körülbelül 30 percet vesz igénybe.

Öntse a keveréket egy szűrőbe, majd hagyja lecsöpögni egy tálba. Fedje le, és tegye a hűtőbe.

Tegye a fagyasztott rozét egy turmixgépbe, adja hozzá a citromlevet, 100 milliliter szirupot és a jeget. Keverje, amíg összeáll, kásás, tömény állagú lesz. Ez körülbelül 25-30 perc.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: