Így készül a tökéletes buggyantott tojás

Jamie Oliver
Vágólapra másolva!
Buggyantott tojást készíteni egyszerűbb, mint hinné – legalábbis, ha a megfelelő módszerrel fog hozzá. Ezt vallja Jamie Oliver is, aki megosztotta rajongóival, ő hogyan varázsolja elő a kalapból. Vagyis a fazékból. Egy csettintés, és máris az asztalon terem a gőzölgő reggeli, amelyet élvezet megenni.
Vágólapra másolva!

Jamie első tippje, hogy mindig friss tojást használjunk, a második, hogy

ne forrásban lévő vízbe

tegyük bele. Amint megjelennek az első buborékok, vegyük le a fazekat a tűzről néhány másodpercre, amíg a víz újra elcsitul. Mielőtt visszatennénk, vegyük kisebbre a lángot.

Forrás: YouTube

Ezután csak fel kell ütni a tojást egy edénybe, majd beleönteni a fazékba. Vannak, akik

tesznek egy kis ecetet is a vízbe, Jamie azonban nem ajánlja, mert elrontja az ízeket.

A tojásnak mindössze 3 percre van szüksége ahhoz, hogy elkészüljön – a fehérje rugalmas, a sárgája enyhén folyós legyen.

Tálalhatjuk friss mozzarellával, pirítóssal vagy olajba, citromlébe, valamint sóba áztatott spárgával és egy kis parmezán sajttal.