A múlt héten a forró csokoládé receptek voltak a legnépszerűbbek

téli italok forró csoki
43582905 - a messy cup with hot chocolate, whipped cream, marshmallows and choclate chip cookies.
Vágólapra másolva!
Több receptet is megosztottunk a múlt héten, mégis a forró csokoládék voltak a legnépszerűbbek. Nem is csoda, hiszen egyre több a hűvös, esős nap, amelynek melankóliáján csak egy bögre forró csokoládé segíthet. Tripla csokisat, pillecukrosat és mogyorósat is készítettünk, nehéz lenne megmondani, melyik az új kedvencünk. Emellett sütöttünk süteményt tej és vaj nélkül, sütőtököt újhullámosan, felhőmuffint, illetve azt a szendvicset is elkészítettük, amelyért a fél világ odavan. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

3 kedvenc forró csokoládé receptünk az őszi napokra

Forró csokoládét sokféleképpen készíthetünk, és tulajdonképpen bárki meg tudja csinálni. Na, de igazán finom, krémes, édes forró csokoládét csak kevesen tudnak. Kell hozzá egy nagyszerű recept és egy cseppnyi türelem, így lesz igazán feledhetetlen a végeredmény. A receptek adottak, már csak a türelmet és az izgalmat kell felszínre hozni.

Finom savanyított zöld paradicsom, ahogy a nagyi készíti

A mi családunk imádja a savanyúságokat, legyen szó savanyított dinnyéről, csalamádéról vagy éppen savanyított fokhagymáról. Amikor kitaláltuk, hogy szüreteljük le az összes zöld paradicsomot a kertben, hogy a nagyi hozzájárulásával savanyúságot készíthessünk belőle, boldogan fogtam magamhoz a legnagyobb műanyag edényt a háztartásban.

Forrás: Shutterstock

Már készítés közben is a számban éreztem a savanyított paradicsom ízét, alig várom, hogy fogyasztható legyen. A savanyúságokban az a legjobb, hogy gyorsan elkészülnek, és isteni kiegészítői a húsoknak, a szendvicseknek vagy a reggeli zsíros pirítósnak.

Ezért együnk rendszeresen diót

Az ősz számos csodát rejt még magában a tökön, a körtén és a szilván kívül. Ne feledkezzünk meg a kedvenc gyümölcseinknél és zöldségeinknél valamivel kisebb dióról. Nemcsak finom, de számos egészségügyi hatása is van a természet eme adományának. Rengeteg antioxidánst vihetünk be a szervezetünkbe a fogyasztásával, ám ez csak egy ok, amiért érdemes beépítenünk az étrendünkbe.

Készítsük így a sült tököt, finomabb lesz, mint a hagyományos

A sült tök az őszi szezon elmaradhatatlan része. Én már alig vártam, hogy megegyem az ősz első sütőtökét, ezért amint megjelentek a piacon, már szaladtam is érte. Mikor már sokadszorra készítjük el ezt a hagyományos finomságot, azért megfogan a fejünkben a gondolat: mivel lehetne feldobni?

Forrás: Shutterstock

Persze finom, imádjuk, bármikor újra degeszre tömnénk magunkat a frissen sült sütőtökkel, de néha olyan jó lenne kilépni a hagyományos keretek közül. Ehhez szedtünk össze ötleteket!

Sütött már így krumplit?

Szalmakrumpli, krumplipüré, főtt krumpli. – Hagyjuk ezeket az unalmas köreteket, és készítsünk valami újat! A krumpli túl értékes alapanyagunk ahhoz, hogy hagyjuk ellaposodni. Szedjük össze kedvenc fűszernövényeinket, majd lessük el a trükköt a videóból. Így a krumpli egy egészen új arcát ismerhetjük meg.

Ezért a szendvicsért van oda a fél világ

A Pizza Mountain Pie áll most az őrület középpontjában. A látványos név mögött csupán egy pizzára hasonlító szendvics bújik meg, viszont úgy tűnik, sokkal finomabb, mint elsőre gondolnánk. Nem véletlenül imádja mindenki.

Forrás: Shutterstock

Különlegessége, hogy öntöttvas lepénykészítővel csinálják eredetileg, forró parázson megpirítva. A táborozások és a kirándulások elmaradhatatlan finomsága. Próbáljuk ki mi is!

Az ősz minden ízével csábít ez a tökös trüffel

Keverjük össze a krémsajtot a sütőtökpürével és még néhány szuper hozzávalóval ahhoz, hogy megkapjuk az ősz egyik legfinomabb desszertjét. Olyan krémes, hogy szinte elolvad a szájban! Ne hagyjuk ki a receptből a gyömbért se, így biztosan lenyűgözhetjük az egész családot.

Ez a sütemény vaj, tej és tojás helyett teával készül

Ha desszertet készítünk, általában a vaj mellett a tej és a tojás is előkerül a hűtőből. Ezúttal azonban nem! Ez a recept ugyanis ezek felhasználása nélkül készül, ráadásul teával! Hitte volna, hogy létezik olyan recept, amelyet egy bögre forró tea tesz tökéletessé?

Forrás: Shutterstock

Ez a sütemény egy régi klasszikus recept Walesből, amelyben a titkos hozzávaló a tea. Én nem hittem volna, hogy egy hűvös őszi napon a teámat, ahelyett, hogy meginnám, inkább a keverőtálba öntöm.

11 étel, amit kerüljünk el, ha fogyni akarunk

Ha fogyókúrára adjuk a fejünket, az egész életmódunkat át kell alakítani: nemcsak a mozgást kell beilleszteni, de még a táplálkozási szokásainkat is át kell gondolni. Bizony vannak olyan élelmiszerek, különösen a kényelmi ételek, amelyek fogyasztásával csak hátráltatjuk magunkat.

A hagyományos muffinnak leáldozott, a felhőmuffin mindent visz

Ez a habkönnyű desszert sorra hódítja meg a szíveket. Puha, finom, ráadásul alig kell hozzá valami. Gyorsan készen van, és még cukor sincs benne. Igazi álomdesszert, mondjuk ki bátran. Próbáljuk ki! Mi áfonyával készítettük, de bármilyen puha gyümölcs szóba jöhet.

Házi Milky Way, ez az új kedvenc desszertünk - recept

Gyerekként talán ön is álmodozott arról, hogy milyen jó lenne a pici csokoládé helyett óriási csokit majszolni. Annyira, de annyira finom volt, hogy egyszerűen többre vágytunk. Felnőttként az álmaink már kicsit megváltoztak, de ne felejtsük el a bennünk élő gyermek egykori vágyait se. Most elkészíthetjük az óriási csokoládét, amiről egykoron álmodoztunk.