3+1 ital, amellyel fokozhatjuk a memóriánkat egy nehéz nap előtt

gránátalma
Vágólapra másolva!
Ebben a rohanó világban egyre nagyobb kihívás a testi és lelki egészség egyensúlyának megteremtése. Ez persze nem azt jelenti, hogy lehetetlen. Mindössze meg kell tanulnunk egészségesen választani és egészséges szokásokat beépíteni a mindennapjainkba. Összegyűjtöttünk néhány könnyen és gyorsan elkészíthető italt, amely nemcsak egészséges, de még a memóriánkra is pozitív hatással van, amely egy nehéz napon különösen nagy előny.
Vágólapra másolva!

Bogyós gyümölcsös turmix

Az acai bogyó egy aprócska gyümölcs, mégis tele van antioxidánsokkal. Nem véletlenül nevezik szuperételnek. Az antioxidánsok segítenek helyrehozni a szabad gyökök káros hatásait.

Sőt, az acai bogyó pozitív hatással van a vérkeringésre is.

Emellett hozzájárul a vérnyomás kezeléséhez, a koleszterinszint csökkenéséhez, és még az agyra is jó hatással van. Készítsünk belőle turmixot a bogyó vagy a bogyóból készült por felhasználásával. Turmixoljuk össze bogyós gyümölcsökkel, áfonyával például, és fogyasszuk jóízűen.

Forrás: Shutterstock

Gránátalmalé

A gránátalma szintén antioxidánsok kiváló forrása. A szabad gyökök jelenléte miatt az egész testben sejtkárosodás léphet fel, így az agyban is.

Szerencsére a benne lévő antioxidánsok – ahogy korábban is említettük – segíthetnek ezen.

A gránátalma javíthatja a vérkeringést, ezáltal az agy oxigénellátottságát, ami jobb agyműködéshez vezethet. Fogyaszthatjuk önmagában, de turmixként is.

Céklalé

A cékla az egyik leginkább alulértékelt gyökérzöldség, noha rengeteg tápanyag van benne. Ásványi anyagok, vitaminok, rostok és antioxidánsok kiváló forrása,

amelyek az immunitáshoz és az általános egészséghez is hozzájárulnak.

Turmixoljuk össze például grapefruittal vagy naranccsal.

Zöldtea

A zöldtea nemcsak a méregtelenítésben, hanem a memória javításában is segíthet. A benne lévő antioxidánsok és aminosavak csökkentik a stresszt és a szorongást. Enélkül pedig sokkal könnyebb helytállni és teljesíteni a munkában is.

Ráadásul egy hideg őszi napon mi eshetne jobban, mint egy jó meleg zöldtea egy nehéz munkanap kezdetén?

Forrás