Egyszerű, egészséges reggeli: ezért nem érdemes kihagyni a nap első étkezését

egyszerű egészséges reggeli,
Egyszerű egészsége reggeli lehet egy tál zabkása is.
Vágólapra másolva!
Sokan a reggeli rohanás közben hajlamosak kihagyni a nap első étkezést, ez azonban nem a legjobb ötlet. Egy egyszerű, egészséges reggeli lehet a kulcsa annak, hogy az embernek jól induljon a napja és kellően energikus maradjon a következő étkezésig. A reggeli kihagyásával ugyanis azt kockáztatjuk, hogy fáradtabbak és ingerlékenyebbek leszünk. Azonban az sem mindegy, hogy mit eszünk reggelire. Cikkünkben arra keressük a választ, hogy mit, mikor és hogyan érdemes fogyasztani egy egészséges étrend részeként reggel.
Vágólapra másolva!

A nap első étkezéseként sokan csak egy kávét isznak, amihez esetleg még a későbbiekben megesznek egy péksüteményt vagy valamilyen előre csomagolt ennivalót, amik tele vannak felesleges cukorral, zsírral és tartósítószerekkel. Az emberek többsége ezt azzal indokolja, hogy nincs elég ideje, nem kíván semmit ébredés után vagy a kalóriákkal szeretne spórolni, pedig egy egyszerű, egészséges reggeli kellene, hogy legyen mindenki számára a napindító. 

egyszerű egészséges reggeli,
Egyszerű egészséges reggeli lehet egy tál zabkása is
Fotó: pixabay.com

A reggeli azért az egészséges táplálkozás fontos része, mert a kihagyása számos problémához vezethet hosszú és rövid távon is. 

A kihagyott vagy rosszul összeállított reggeli kihathat a közérzetünkre, az energiaszintünkre és az egészségünkre, ezek által pedig a munkahelyi teljesítményünkre is. 

Az éhes emberek könnyen elfáradnak és figyelmetlenek lesznek, valamint a fáradtság és az éhség kombinációja ingerültté, türelmetlenné, egyes esetekben akár agresszívvá is változtathatja az embereket. Szélsőséges esetben a vércukorszint olyan mélyre is süllyedhet, ami szédülést és ájulást is eredményezhet. Így a cukorbetegeknek szigorúan tilos kihagyniuk a reggelit vagy bármelyik másik étkezést, mivel a nem megfelelő táplálkozás számukra komolyabb veszélyekkel járhat. 

Az a tévhit sem igaz, hogy a reggeli kihagyásával kalóriát spórolhatunk meg, mivel fennáll annak a veszélye, hogy délutánra, illetve estére úgy megéhezünk, hogy bőven bepótoljuk azt a kalóriamennyiséget, amit a reggelin megspórolt. 

Ezek ellenére teljesen érthető, ha munka előtt valakinek nincs ideje egy komplett villásreggelit készíteni, és ezután még asztalhoz ülni, ahogyan az is, hogy egyesek nem képesek nagy mennyiségű ételt elfogyasztani közvetlenül ébredés után, illetve az is, ha valaki ragaszkodik a csökkentett kalóriabevitelhez a sikeres fogyás érdekében. Ugyanis egyszerű, egészséges reggeli receptek tömege található meg az interneten, amelyek segítségével pillanatok alatt kész a tökéletes egészséges reggeli. 

Egyszerű, egészséges reggeli: ezeket készítse el, ha nincs sok ideje

A gyors reggeli ötletek minden embernek jól jönnek az olyan napokra, amikor sietnie kell vagy éppen késésben van. Tökéletes megoldás lehet az avokádós pirítós, a zabkása, a smoothie vagy akár egy buggyantott tojás is. 

A lényeg, hogy lehetőség szerint legyen benne fehérje, lassan felszívódó szénhidrát és gyümölcs vagy zöldség, ami megadja a megfelelő rostbevitelt. 

Ebben a cikkünkben arról is olvashat, hogy mi a 7 legjobb reggeli egy 40 év feletti nőnek, ebben pedig arról, hogy a bőséges reggeli akár a fogyásban is segíthet.