Ez a zöldség megakadályozhatja a rák kialakulását

Vágólapra másolva!
Sokan szeretik, sokan utálják, de kétségtelenül jót tesz a szervezetnek, és akár a rák kialakulásának megakadályozásában is szerepet játszik.
Vágólapra másolva!

Sokunk számára fontos a tudatos táplálkozás, és ahogy nagyszüleink, úgy a modern orvostudomány is a rendszeres gyümölcs- és zöldségfogyasztást javasolja. A régi mondás szerint:

Minden nap egy alma az orvost távol tartja!

Azonban vannak olyan zöldségek, melyek jótékony gyulladáscsökkentő és a rákos sejtek ellensége is egyben. Ilyen például a paradicsom. A megdöbbentő azonban az, hogy ez nem csak erre igaz.

Dr. Poonam Desai chicagói orvos 23,7 ezer követőjével a TikTok egyik legnagyobb orvos sztárja. Videóiban nemcsak a zöldségek szeretetére buzdítja a világot, hanem arra is, hogy egy olyan zöldséget is rendszeresen együnk - akár nyersen is - amely sokak randiját tönkretette már. Ez pedig nem más, mint a lila hagyma.

Elmondása szerint:

A kvercetin nevű antioxidáns egy gyulladáscsökkentő anyag, amelyből a lila hagymában rengeteg van. 

A doktornő állításait több kutatás bebizonyította: a hagymában található antioxidáns - mely számos gyümölcsben és gabonafélében is jelen van - segít a krónikus gyulladásos betegségek, úgy mint a vese- és szívelégtelenség vagy a rákkal szemben.

Ennek alátámasztásaként a doktornő élő adásban is megevett egy hagymát, mint egy almát, ami futótűzként terjed az interneten. 

Forrás: Mirror