Mutatjuk, hogyan készítse a répát, hogy beilleszkedjen a mindennapi rutinjába

Vágólapra másolva!
"Ha nem eszed meg, nem tanulsz meg fütyülni!" -ezzel riogattak minket gyerekként, de nem csak a fogyasztása nem mindegy, hanem az elkészítési módja sem. Mutatjuk, mit csináltunk eddig rosszul, és hogyan tehetjük jobbá répával készült ételeinket!
Vágólapra másolva!

A répa felhasználása igen sokoldalú. A diétázók sokszor fogyasztják a különféle zöldségeket párolva, sütve, vagy akár nyersen is - ezzel megőrizve azon vitaminokat és ásványi anyagokat, melyek fontos szerepet játszanak az egészséges és energikus élet fenntartásához. A különböző zöldségek különböző eljárással való készítése igazi konyhaművészet, az ízek tökéletes harmóniája pedig ínycsiklandozó gasztronómiai élményt nyújt bármely étkezésnél. De vajon tényleg mindegy, hogyan és legfőképpen mivel készítjük el ezeket?

Az elkészítésben fontos szerepet játszik, hogy milyen zsiradékkal készítjük el ételeinket, de a leginkább a répa felhasználásánál lényeges ez

-tanácsolta Rosemary Gill, a Milk Street Kitchen szakácsa. Elmondása szerint már az első lépéstől kezdve rosszul állunk a répa felhasználásához - ugyanis a vajban vagy olivaolajban való pirítás, sütés a legjobb, hogy előcsalogassuk az ízeket és aromákat.

AirFryerSütő, air fryer, légkeverős, sütő
Répa készítése airfryerben
Fotó: Francisco Zeledon

A szakácsnő azt tanácsolja, hogy mindkét zsiradékban forgassuk át, hogy ne csak ropogóssá varázsoljuk, hanem meg is karamellizáljuk. Az alacsonyabb hőmérsékleten sütés vagy az előmelegített sütő pedig segít ropogósan tartani a répát.

Ha éttermi élményt kívánunk elérni, kipróbálhatjuk egy narancsgerezddel együtt sütve, vagy a narancs forralt levét rácsorgatva a forró, de már elkészült zöldségünkre. Fűszerezhetjük borssal, köménnyel vagy akár különleges keleti fűszerekkel is, mindenhogy kiváló köretet kapunk. Tálalásnál akár az elkészült étel tetejére, akár sült húsra is csorgathatjuk a szaftot.

@177milkstreet Roasted carrots need a do-over! To close out Sides Week, we’re making a carrot dish that appears jewel-encrusted and is injected with life, texture, and vibrant flavor. We get super-sweetness and meltingly tender texture by slow-roasting the carrots, and a drizzle of butter caramelizes and adds fragrant nuttiness. Orange zest and juice wake up the flavors, balanced with earthy za’atar and tangy pomegranate molasses. Crunchy pistachios add a finishing touch to create a side we are proud to present. #MilkStreetCookingSchool director (and resident veggie lover) Rosemary Gill is here with the demo. Get the recipe for Butter-Roasted Carrots With Za’atar and Pomegranate Molasses via the link in our profile → @177milkstreet #milkstreet #milkstreetrecipes #sides #siderecipes #carrots #carrotrecipes #thanksgiving #thanksgivingrecipes #holiday #holidayrecipes #milkstreetvegetables #vegetables #vegetablerecipes #veggies #food #cooking #easyrecipes ♬ original sound - Milk Street

Forrás: Mirror