Íme a legfinomabb diétás pizza - elképesztő, miből készül az alapja

Vágólapra másolva!
Aki a napokon át zajló húsvéti lakomák után gondolni sem bír a tartalmas, magyaros fogásokra, inkább a könnyebb, kalóriában szegény, ám zöldségekben gazdag ételeket kívánja, annak szeretettel ajánlunk egy isteni pizzareceptet! Bizony, pizzát! Persze, nem akármilyet: először is szuper egészséges alapanyagokból készült, másrészt, a legtöbb diétába beilleszthető, mivel az alapja nem kelt tészta, hanem karfiol!
Vágólapra másolva!

Bár elsőre furcsán hangzik, de tény: karfiolból szuper pizzaalapot lehet készíteni, úgy, hogy a zöldség eredeti íze még nyomokban sem fellehető benne! Mivel az egész művelet roppant egyszerű, és gyakorlatilag elronthatatlan, érdemes egy próbát tenni! Máris mutatjuk, hogyan készül Karfiolpizza Margherita!

HOZZÁVALÓK:

A karfiolpizzához:

30 dkg karfiol

2 db tojás

10 dkg reszelt trappista sajt

1 gerezd fokhagyma

 

A feltétek:

3 ek fűszerezett paradicsomszósz vagy pizzaszósz vagy tésztaszósz

15 dkg mozzarella

bazsalikom

 

ELKÉSZÍTÉSE:

 

1. A karfiolpizza alapjához a karfiolt megtisztítjuk, rózsáira bontjuk, és konyhai robotgépben morzsásra aprítjuk.

 

2. Egy tálba öntjük, megsózzuk, és 6-7 percre mikrohullámú sütőbe tesszük. (Ha nincs mikrónk, egy lábasban, 2-3 evőkanál vízzel, 2-3 percig pároljuk.) A morzsát tiszta konyharuhába kanalazzuk, és majd kifacsarjuk belőle a nedvességet.

 

3. Az így kapott pépet összedolgozzuk a tojásokkal, a reszelt sajttal, a meghámozott, összezúzott fokhagymával és egy kevés sóval. Sütőpapírral bélelt tepsibe vagy kapcsos tortaformába nyomkodjuk, majd 210 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

 

4. Az elkészült karfiol pizzatésztát megkenjük a fűszeres paradicsomszósszal, elrendezzük rajta a felkarikázott mozzarellát, és visszatoljuk a sütőbe 5-7 percre, amíg a sajt ráolvad. Végül friss bazsalikomlevelekkel tálaljuk.

Természetesen, a feltéteket kedvünk szerint variálhatjuk, ez az alap, semleges ízével mindenhez kiválóan passzol! Még több kalóriaszegény, gyomorkímélő, könnyű fogást található a Mindmegette.hu oldalán.