Thai ételek, amelyeket mindenképp érdemes megkóstolni

Tom, Kha, illusztráció,
Tom kha Kai,Thai chicken in coconut milk soup ,It's a kind of Thai food. It is a curry with coconut milk, chicken and mushrooms. Top view
Fotó: Shutterstock/meowwelove
Vágólapra másolva!
A thai ételek izgalmas fűszerezése, gazdag ízvilága a legtöbb embert rabul ejti, nem véletlenül az egyik legnépszerűbb az ázsiai konyhák közül szerte a világban. Krémes kókusztej, friss fűszernövények, zöldségfélék, sok hal, csirke tenger gyümölcsei szerepelnek az étrendjükben, így általában nemcsak finomak, de nagyon egészségesek is. Ebben a cikkünkben a legnépszerűbb thai ételeket mutatjuk be, melyeket sokan kóstolhattunk már éttermekben, azonban némi ügyeskedéssel otthon is egyszerűen elkészíthetjük őket. Nagyszerű ötlet lehet, ha szeretnénk meglepni szeretteinket egy finom, kiadós ebéddel vagy vacsorával.
Vágólapra másolva!

Pad Thai

A Pad Thai a legnépszerűbb thai ételek egyike, hazánkban az utóbbi időben több vendéglő is nyílt, ami főleg ilyen típusú ételeket kínál, ám otthon is könnyedén elkészíthető. A Pad Thai szó szerint fordítva azt jelenti, hogy „thaiföldi módra kevergetve sült tészta”. Kiváló választás azok számára, akik életükben először kóstolnak thai ételeket, nagy valószínűséggel ízleni fog nekik. 

A pad thai alapja pirított rizstészta, állandó összetevői a tojás, a tofu, a babcsíra és a földimogyoró, ám szokás még különféle hús-és zöldségfélékkel variálni, például csirkével, garnélával, gombával, sárgarépával, hagymafélékkel vagy káposztával.

 Lime-lé, tamarind paszta, halszósz és pálmacukor gondoskodik az egzotikus, édeskés-savanykás ízvilágról, chiliből kevés kell bele, ha csak nem szeretnénk, hogy igazán csípős legyen.

Pad, Thai, illusztráció,
Pad Thai vegetarian vegetables udon noodles in a dark background, top view. Vegetarian food in asian style. Copy space
Fotó: Shutterstock/Kiian Oksana / Shutterstock/Kiian Oksana