A sör Krakkóban és Pozsonyban a legolcsóbb

Brnó, Zöld Macska söröző
Vágólapra másolva!
A GoEuro 2015-ös sörárindexe szerint a sör Krakkóban, Kijevben és Pozsonyban a legolcsóbb, Genfben, Hongkongban és Tel-Avivban a legdrágább. Hetvenöt nagyvárosból Budapest a tizennyolcadik helyen áll.
Vágólapra másolva!

Az index összeállításakor minden városban az öt legnépszerűbb importsör és a legkedveltebb helyi sör 0,33 literes kiszerelésének árát hasonlították össze, külön szerepeltetve a bolti árat és a főbb hotelláncok bárjaiban elkért összeget. A kettő átlagából állították föl a rangsort.

E szerint az első kilenc helyezettnél, közép-kelet-európai és latin-amerikai nagyvárosokban, valamint az indiai Újdelhiben nem éri el az 560 forintot; míg a hét sereghajtónál, Miamiban, Szingapúrban, New Yorkban, Oslóban, Tel-Avivban, Hongkongban és Genfben meghaladja az 1430 forintot, sőt a két legdrágább városban 1700 forintnál is több.

Olcsó sört ihat Kelet-Európában Forrás: Gaál Csaba - Origo

Budapesten a bolti árak átlaga 230 forint, a hotelekben pedig1100 forint. A két összeg átlaga 670 forint,

így került Budapest a hetvenöt város közül tizennyolcadik helyre.

A honlap azt is közli, mennyi az egyes országokban az egy főre jutó éves sörfogyasztás az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint, majd ebből az adatból és a GoEuro által számított átlagárból megbecsüli, hogy az egyes városokban a lakosok fejenként mennyit költenek sörre. E szerint a közép-kelet-európai és latin-amerikai nagyvárosok túlnyomó többségében lakosonként 142 500 és 200 000 forint közötti összeget költenek sörre egy évben –

Budapesten 178 600 forintot.

A komoly fogyasztás miatt évente fejeként 285 ezer forintnál is többet költenek sörre többek között Prágában, Münchenben, Frankfurtban és Bukarestben, az Európán kívüli városok közül pedig Torontóban.