Méregdrága szomjoltás a benzinkutakon

üdítő víz benzinkút sarki bolt
n:0 az élelmiszerboltok javára
Vágólapra másolva!
Mennyivel többet fizetünk egy üdítőért vagy egy üveg ásványvízért, ha az autópályán szomjazunk meg és egy benzinkútba ugrunk be? Utánajártunk.
Vágólapra másolva!

Egész nyáron rójuk az autópályákat a hőgutában. A Balaton felé a harminchat fok is negyvennek tűnik, és bár

azt hittük, vége van a nyárnak, még mindig délibáb remeg a forró aszfalt fölött.

Megszomjazunk, de már a kivezetőnél elfogy az otthonról hozott csapvíz, illetve felmelegszik: hűtöttre vágyunk. Vagy csak úgy érezzük, hogy a melegtől lezuhant vérnyomásnak jót tenne egy kis cukros víz. Esetleg vasárnap van, és nem volt semmi nyitva a benzinkúton kívül. A kutak azonban legendásan drágák, de

vajon mennyire rabolnak ki minket, ha szimplán szomjasak vagyunk?

Bevásároltunk és nagyot néztünk.

Benzinkút a sarki bolt ellen

Megvettük a lehető legtöbbféle üdítőt és ásványvizet, amit két-három benzinkút kínálatát végignézve találtunk. Az ember egy tankolás alkalmával általában kis kiszereléseket választ, a nagy üveg víz ugyanis felmelegszik, mire elérünk egyik helyről a másikra. Vagy ott felejtjük az autóban, otthon pedig már vár a hűtőben a jó előre megvásárolt nagy.

Ezért aztán kizárólag fél literes üdítőket, vizeket vásároltunk. Aztán ugyanezeket az üdítőket és vizeket megvettük a sarki kisboltban is. Végül összehasonlítottuk az árakat. Sejteni lehetett, hogy nagy lesz a különbség, de arra nem gondoltunk, hogy a fél literes ásványvizeknél lesz a legnagyobb. Ezeknél

néha a bolti ár kétszeresét is elkérték egy benzinkútnál.

Az árakat a képeken tüntettük fel.

Kezdjük a vizekkel! Forrás: Ács Bori
A melegben szükségünk van rájuk Forrás: Ács Bori
A különbség nem kevés Forrás: Ács Bori

A fontos folyadékbevitel

Azt már talán nem kell magyarázni, miért életveszélyes víz nélkül elindulni bárhova, különösen hőségriadóban. Nemcsak azért, mert a benzinkutak kétszeres árat kérnek az élethez szükséges vízért.

Aki szorult már be két szomjas gyerekkel harmincöt fokban tíz kilométeres dugóba, az tudja, miről beszélek.

Akinek az autójában nincs légkondi, az különösen. A trükk a következő: ahány üres palackunk vagy kulacsunk csak van otthon, azt megtöltsük csapvízzel, és néhány órával indulás előtt tegyük a fagyasztóba. A félig megfagyott víz hideg marad egy átlagos balatoni táv alatt. Ha ez túl bonyolultnak tűnik, még mindig jobban jár, ha indulás előtt bevásárol a sarki boltban. Görgessenek lejjebb, jönnek az üdítők!

n:0 az élelmiszerboltok javára Forrás: Ács Bori
A helyzet ugyanaz Forrás: Ács Bori
A Cappynél sem jobb a helyzet Forrás: Ács Bori
Szintén nem kis különbség Forrás: Ács Bori
Eddig is tudtuk, mégse kellemes leírva látni Forrás: Ács Bori
A Jana jobban teljesít Forrás: Ács Bori
Ez van Forrás: Ács Bori