Divatosan berúgni nem pohárból kell

Ez lenne a jövő mulatása?
Vágólapra másolva!
A szemgolyókon, a tüdőn és a nyálkahártyán át szívhatják magukba az alkoholt egy újfajta kocsma vendégei az ausztráliai Brisbane-ben.
Vágólapra másolva!

A déli félteke első úgynevezett felhőbárja ideiglenesen, mindössze három hétig tart nyitva szombattól a Brisbane Fesztivál új attrakciójaként. A világ első alkoholgőzbárja már július óta folyamatosan működik a brit fővárosban.

Az Alcoholic Architecture nevű felhőbár vendégei pára formájában szívnak magukba egy gin és tonik alapú koktélt,

egy 40 perces tartózkodás két pohár ital elfogyasztásával ér fel - írja honlapján a Daily Mail című brit lap.

Az új hóbort előnyei között emlegetik a másnaposság elmaradását, a 40 százalékkal kisebb kalóriafogyasztást és azt, hogy az alkohol bevitelének ez a módja állítólag kíméli a májat. Emellett - a szervezők szerint - a belélegzés általi alkoholfogyasztás jobban kihozza a szeszes italok alkotóelemeinek, például a borókabogyónak a zamatát.

A szakemberek tiltakoznak

A „párakocsma” ötletét azonban egészségügyi szakemberek ellenzik, mert

még nem ismert, hogy a belélegzéses alkoholfogyasztás hosszabb távon milyen hatást gyakorol a szervezetre.

„Nem jó ötlet, mert egy mérgező, rákkeltő vegyi anyagot lélegzünk be és szívunk fel gyorsan” - jelentette ki Jake Najman, a Queenslandi Egyetem drogkutató intézetének igazgatója.

#instant #icecream at #assetrestaurant #IntuitLovesAccts #sanfransisco #quickbooks

Bompas & Parr (@bompasandparr) által közzétett fénykép,

A fesztivál részeként rendezett Fear & Delight show igazgatója, Scott Maidment szerint azonban a módszer rendkívül biztonságos, vegyészek és biotechnikusok évekig dolgoztak rajta, és Londonban már bevált.

A londoni alkoholgőzbár, amely a Bompass & Parr brit dizájneriroda elmeszüleménye, júliusban nyílt meg a brit főváros legnagyobb és legrégibb piacán, az Origo Gasztrón is bemutatott Borough Marketen.

#Gin and #Elderflower #cocktail #cloud at #assetrestaurant in #sanfransisco #IntuitLovesAccts #quickbooks #breatheresponsibly

Bompas & Parr (@bompasandparr) által közzétett fénykép,

A vendégek vízálló köpennyel védekeznek a levegő magas nedvességtartalma ellen, ugyanakkor arcukat fedetlenül kell hagyniuk, ha teljes mértékben élvezni akarják az alkoholfogyasztás vadonatúj módját.