Másnapos? Egyen jégkrémet!

keleti mazsolafa hovenia dulcis
Olyan, mint a mazsola, de hasznosabb
Vágólapra másolva!
Az alkoholfogyasztás következményeinek csökkentés évszázadok óta komoly prioritás az emberiség számára, nem sok dolog van, amivel még nem próbálkoztunk. A koreaiak most egy speciális jégkrémmel ígérnek enyhülést.
Vágólapra másolva!

Valószínűleg mindenki rendelkezik saját másnaposság elleni szergyűjteménnyel, a listán általában szerepel a víz, a zsíros ételek, a kóla, bátrabbaknak gyógysör és persze a jóféle fájdalomcsillapító is létszükséglet. Egy dél-koreai találmány viszont azt ígéri, mostantól elég lesz elszopogatnunk egy jégkrémet és máris jobban leszünk. Ismerve a tünetek súlyosságát, kétségeink vannak.

Évszázados tapasztalat

A gyeondio szeletnek elnevezett, magyarul leginkább tarts kiként fordítható

grapefruit ízű jégkrém japán mazsolafa gyümölcslevet tartalmaz

a Reuters szerint . Az összetevőt állítólag a 17. század óta használják az alkoholfogyasztás mellékhatásainak csökkentésére.

Olyan, mint a mazsola, de hasznosabb Forrás: Wikipedia

A latinul hovenia dulcisnak nevezett fa termését fertőzések, májbetegségek kezelésére, illetve hashajtóként is alkalmazzák. Kérgét alkoholba áztatják vagy teát készítenek belőle és utazási rosszullét esetén is ajánlják. Logikus, a hányinger végül is közös pont.

Ázsia nagyivói

A másnaposság elleni szereknek komoly piaca van egyébként Dél-Koreában, mivel az ország polgárai fogyasztják a legtöbb alkoholt egész Ázsiában, így nyilván komoly igény mutatkozik a következmények kezelésére is.

A másnaposság elleni jégkrém sajnos egyelőre csak Dél-Koreában kapható, de tekintettel rá, hogy

a fa Magyarországon is megterem,

semmi akadálya a házi használat kipróbálásának.