Ha nem nyúl a telefonjához, ajándékot kap

Vágólapra másolva!
A Toyota a pozitív megerősítés módszerét választotta Japánban, hogy segítse az okoztelefonozás miatt bekövetkezett közúti balesetek számának csökkentését. 
Vágólapra másolva!

Bármennyire is értékes szolgálatot tesznek időnként az egyre okosabb telefonok, számos helyzetben elvonják a figyelmünket. Vezetés közben különösen súlyos következményei lehet, ha "csak rápillantunk" például az üzeneteinkre.

Nem csak hasznos, cuki is Forrás: http://www.au.kddi.com/

A Toyota Japában teszteli új alkalmazást, amely minden, képernyőbizergálás nélkül levezetett 100 kilométert egy ajándék kávéval jutalmaz meg. Az autógyártó partnere a helyi Komeda Coffee nevű kávézólánc, amelynek üzleteiben a jól viselkedő sofőrök megkaphatják ingyen frissítőjüket.

A Driving Barista nevű alkalmazás kifejlesztésében az egyik japán mobilszolgáltató is részt vett és az app a telefon saját GPS-ét használja a megtett út rögzítéséhez -

nem egyéni bevallás alapján történik tehát a kávé odaítélése.

Minél tovább bírja ki a vezető telefonozás nélkül, annál több ajándékra számíthat. Hogy pontosan a kávénak vagy inkább a kihívásnak köszönhető, azt nem tudni, de a hírek szerint az alkalmazás azonnali sikert aratott a japán autósok körében.