Vágólapra másolva!
A miniatürökhöz való vonzódás évszázadokra, talán évezredekre visszatekintő szenvedélye az emberiség egy részének. Ennek a rajongásnak már neve is van, és a miniákusok által generált tartalom a gasztronómia világát is rendesen érinti.
Vágólapra másolva!

A 80 ezer követő nem számít rémisztően magasnak az Instagram világában, de az, hogy a miniákusokról már a New York Times-ban is jelent meg méretes bemutató anyag, elég szépen jelzi, mennyire erős trendről van szó.

Babazsúr Forrás: themicrobakery.com

A miniatür készítése már régóta kedves elfoglaltsága néhány művésznek, gondoljunk csak vissza, milyen remekművek készültek már egészen apró méretben a történelem folyamán. Egy kortárs író nemrég egy teljes regényt szentelt a témának, olvastuk és nagyon jó volt.

Zöldségek tündéreknek Forrás: thedailymini.com

Az interneten természetesen főleg a képek mennek, amelyek ábrázolhatnak végtelenül bájos picurka papírzacskókat, de kiskörömnyi tortákat is. A The Daily Mini gyűjtőoldal kínálatából nagyon erősen próbáltuk eldönteni, melyik alkotás a kedvencünk, de elbuktunk.

Ugye, hogy kár lenne megenni? Forrás: themicrobakery.com

Nem csoda, amikor

olyan csodálatos darabok kelletik magukat, mint bélyegnagyságú M&M's zacskó,

persze hozzávaló szuperpici cukorkákkal vagy a két tízforintosnyi zöldséges láda, élethű karfiollal és káposztával.

A gusztusos miniatür élelmiszerek persze nem ehetőek, kivéve persze a Microbakeryben készült süteményeket, bár szerintünk azokat is kár elpusztítani.