A hétfőn kiadott 2017-es Michelin-kalauzban a budai Tanti étterem már nem szerepel – korábbi séfjük, Pesti István a minősítés után szinte azonnal a tatai Platán étteremben folytatta. Egycsillagos étterem maradt viszont a Borkonyha, a Costes, a Costes Downtown és az Onyx.
A magyar főváros három kiemelt, Bib Gourmand vendéglátóhellyel büszkélkedhet, amelyek
ár-érték arányuk miatt kerültek bele a leghíresebb gasztrokönyvbe: a Petrus, a Fricska és a LaciKonyha.
A Michelin Guide az éttermeket öt szempont szerint értékeli:
A kritikusok évente nagyjából 250 éttermet látogatnak meg. Egy csillagot kapnak a kis kitérővel elérhető, kiváló ételeket kínáló éttermek, két csillagot azok, amelyekért már pár száz kilométert is érdemes megtenni, a három csillagot pedig azok a vendéglátóhelyek érdemlik ki, amelyek kedvéért akár egy egész utazást megszervezhetünk.
A Michelin-kritikusok 1997-től alkalmazzák a Bib Gourmand-szimbólumrendszert, amely az éttermeket ár-érték szerint rangsorolja.