Vágólapra másolva!
Tegnap adták ki az európai Michelin-kalauzt Brüsszelben, amelyből kiderült: ötről négyre csökkent a magyar csillagok száma.
Vágólapra másolva!

A hétfőn kiadott 2017-es Michelin-kalauzban a budai Tanti étterem már nem szerepel – korábbi séfjük, Pesti István a minősítés után szinte azonnal a tatai Platán étteremben folytatta. Egycsillagos étterem maradt viszont a Borkonyha, a Costes, a Costes Downtown és az Onyx.

Tanti étterem Forrás: Origo

A magyar főváros három kiemelt, Bib Gourmand vendéglátóhellyel büszkélkedhet, amelyek

ár-érték arányuk miatt kerültek bele a leghíresebb gasztrokönyvbe: a Petrus, a Fricska és a LaciKonyha.

A Michelin Guide az éttermeket öt szempont szerint értékeli:

  • az ételek minősége,
  • a sütés, főzés, ízesítés tökéletessége,
  • a konyha eredetisége, stílusa,
  • az ár-érték arány,
  • a látogatások gyakorisága.

A kritikusok évente nagyjából 250 éttermet látogatnak meg. Egy csillagot kapnak a kis kitérővel elérhető, kiváló ételeket kínáló éttermek, két csillagot azok, amelyekért már pár száz kilométert is érdemes megtenni, a három csillagot pedig azok a vendéglátóhelyek érdemlik ki, amelyek kedvéért akár egy egész utazást megszervezhetünk.

Ilyet ehettünk a Tantiban Forrás: www.pixeltaster.com, Tanti

A Michelin-kritikusok 1997-től alkalmazzák a Bib Gourmand-szimbólumrendszert, amely az éttermeket ár-érték szerint rangsorolja.