Nyúl vadasan

vadas nyúl
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 30 perc, bruttó 2 nap

Alapanyagok:

  • 1 nyúl feldarabolva
  • 5 db répa
  • 5 db fehérrépa
  • 10 babérlevél
  • 10 szem egész bors
  • 4 evőkanál 10%-os ételecet
  • mustár
  • cukor
  • olaj

A nyulat a feldarabolt zöldségekkel és fűszerekkel ecetes páclébe rakom két napra (annyi víz, ami elfedi és az ecet)

A cukrot megkaramellizálom, megpirítom rajta a zöldségeket és nagyon kevés vízben a fűszerekkel együtt puhára főzöm őket. A fűszereket kiveszem, leszűröm, összeturmixolom, sóval, borssal, mustárral, ecettel és cukorral állítom be az ízét, ez nagyon egyedi, nagymamafüggő, itt elengedjük az olvasó kezét, miből mennyit rakjon bele.

A bepácolt nyulat kevés olajon, közepes lángon átsütöm és a zöldséges mártással tálalom.