Paradicsom sorbet

paradicsomfagylalt
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 10 perc bruttó egy éjszaka

Alapanyagok:

  • 300 gramm passzírozott paradicsom
  • 2 dl víz
  • 2 gerezd lereszelt fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál invert cukor/méz/barnacukor
  • egy teáskanál só csili, bors
  • friss bazsalikom
  • egy evőkanál vodka

Ha nem invertcukrot használok, akkor a cukorból és a vízből szirupot főzök, hozzákeverem a paradicsomhoz a többi alapanyaggal és az egészet összeturmixolom. Egy éjszakára a hűtőbe teszem, majd a vodkával felütve fagylaltgépben készítem el. Fagylaltgép hiányában granitának is jó: ehhez fémtálban mélyhűtőbe teszem a folyadékot, majd óránként villával szilánkosra töröm, míg az egész meg nem fagy. Csipsszel, grissinivel, sós keksszel tálalom.