Libakocsonya

2012.12.20. 14:58

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 30 perc, bruttó két óra

Alapanyagok:

  • 1 liba apróléka (1 nyak, 2 szárnytő, lábak, fej, farhát, vagy ezekből 1/2 kg)
  • 1 szál friss zsálya
  • 1 szál friss rozmaring
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 10 egész szem feketebors
  • fűszerpaprika

 

Az aprólékot a fűszerekkel annyi vízben teszem fel főni, ami ellepi. Lassan gyöngyöztetve főzöm két órát, vagy amíg a hús elkezd leválni a csontról. Kiszedem az aprólékot, leszűröm a levet. A fűszereket eldobom. Az aprólékról leszedem a húst, kisebb tányérokba halmozom és ráöntöm a levet. Hűtőszekrényben hagyom megdermedni.