ORIGO24 órakomment.huvidea[freemail]

Zöldséges zúzaragu - portugál recept

2013.01.27., 9:14|Utolsó módosítás:2013. 01. 27., 11:30|

 

 

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 15 perc, bruttó 2 óra

Alapanyagok:

  • 1 kg megtisztított csirkezúza
  • fél csokor friss koriander apróra vágva
  • 2 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 4 darab zöld és/vagy piros kaliforniai paprika apróra vágva
  • fél kg burgonya felkockázva
  • 2 zellerszál apróra vágva
  • 2 szál sárgarépa apróra vágva
  • 2 szál fehérrépa apróra vágva
  • 4 teáskanál olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma finomra aprítva
  • őrölt fekete bors

A zúzát egy tálban összeforgatom a fűszerekkel. Serpenyőben felforrósítom az olajat, egy percig pirítom benne a fokhagymát, majd hozzáadom a zúzát, a zöldségeket, és felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi. Másfél óráig fedő alatt párolom, hozzáadom a burgonyát, és még fél órát főzöm, vagy ameddig a burgonya elkészül.

Címlapsztori»

Forrás: Ács Bori Megkóstoltuk az év kenyereit Kíváncsiak voltunk, megújul-e a magyar sütőipar, lesznek-e a boltokban őrjítően finom kenyerek és egyéb csemegék. Sajnos nem merünk őszintén igent mondani.
    Forrás: Ács Bori Megkóstoltuk az év kenyereit Kíváncsiak voltunk, megújul-e a magyar sütőipar, lesznek-e a boltokban őrjítően finom kenyerek és egyéb csemegék. Sajnos nem merünk őszintén igent mondani.
    Forrás: Ács Bori Megkóstoltuk az év kenyereit Kíváncsiak voltunk, megújul-e a magyar sütőipar, lesznek-e a boltokban őrjítően finom kenyerek és egyéb csemegék. Sajnos nem merünk őszintén igent mondani.
    Forrás: Dreamstime A tíz legjobb magyar bor nyárra Még a legmegrögzöttebb vörösborosok sem képesek a nyári hőségben alkohol- és tanninbombákat inni, ezért olyan könnyű borokat kerestünk a tavalyi évjáratból, amelyek ...
    Forrás: Nagy Bence Ez Magyarország legjobb halászleve Egy jó halászléért érdemes utazni, pláne annak, aki az ország legjobb halászlevevét szeretné megkóstolni. Az sem mindegy, hogy a Rév csárda megkapta a Gault & Millau ...
    Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc Izgalmas titkok az erdő mélyén Ha május, akkor géva! Kevés olyan izgalmas dolgot adhat ilyenkor az erdő, mint a sárga-narancssárga taplógomba, amely annak ellenére, hogy bizarr színű, kesernyés szagú, ...
    Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc Krokodilhúst ettünk a zuhogó esőben Kevés szomorúbb látvány van az esőbe burkolózó gasztrofesztiválnál. A maroknyi vendég a tócsákat kerülgeti, majd sebesen behúzódik a féltetők alá - tekintetükön látszik, ...
    Forrás: MTI/H. Szabó Sándor Angol találmány, mégis hungarikum Masszívan tartja magát a közhiedelem, hogy a szódát Jedlik Ányos találta fel. Ez nagyon jól hangzik, de sajnos nem igaz. Nézzük, mi az igazság szikvízügyben!
    Forrás: Táfelspicc Kilenc étkezési tipp a rák ellen Kigyógyult a rákból, és állítja, hogy a szabályok betartásával ez másoknak is sikerülhet: Toral Shah rákkutató-biológus és lelkes gasztroblogger összeszedte a megelőzés ...
    Forrás: Zwack Unicum: a család és ami mögötte van Kedvesek, közvetlenek és lazák. Zwack Sándor és Izabella első látásra olyan elegánsak, mint a brit uralkodói család olaszos kiadása, de olyan egyszerűséggel említik, ...

Hirdetés

hirdetés

Ajánlat

Ajánlat

Ajánlat

Ajánlat