Vörösborban főtt szív

vörösboros szív, vörösborban főtt szív, szekszárdi szív
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 60 perc

Alapanyagok:

  • 50 dkg sertésszív ceruza vékony csíkokra vágva
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 evő-kanál olaj
  • fél mokkáskanál őrölt fehérbors
  • 1 paradicsom apróra vágva
  • 1 hegyes erős paprika apróra vágva
  • 2 dl száraz vörösbor,
  • fél evőkanál só
  • fél mokkáskanál őrölt kömény
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt

A hagymát az olajon megpirítom, rászórom a szívcsíkokat, borsozom és megpirítom.

Hozzáadom a paradicsomot és a paprikát, és ráöntöm a bort. Lefedve alacsony hőfokon harminc percig párolom, majd sózom és hozzáadom a köményt és a fedőt levéve még 10 percig főzöm. (Ha elfőtte a levét, pótolom vörösborral.)

Elkeverem a tejfölt a liszttel és belekeverem a kész raguba.