Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 10 perc, bruttó 30 perc

Alapanyagok:

  • 15 dkg durvára darált macesz
  • 3 evőkanál olvasztott libazsír
  • 4 db egész tojás
  • fél teáskanál reszelt gyömbér
  • só, bors

A maceszlapokat mozsárban vagy aprítóban ledarálom. A tojásokat felverem, hozzáadom a zsírt, fűszerezem, majd annyi maceszdarát adok hozzá, amennyivel nokeldi állagú masszát érek el. Letakarva állni hagyom kb. fél órát, illetve amíg be nem sűrűsödik annyira, hogy kézzel gombócokat tudjak formálni belőle. Vizes kézzel kb. golflabda méretű gombócokat formálok, és sós, lobogó vízben kb. 20 perc alatt kifőzöm őket.