Csilis-paradicsomos csatni

paprika csatni
Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 30 perc, bruttó 70 perc

Alapanyagok:

  • 2 fej hagyma apróra vágva
  • 1/2 kg paradicsom, hámozva, felkockázva
  • 3 hámozott kápiapaprika, felkockázva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 centi reszelt gyömbér
  • 5 evőkanál barna cukor
  • 3 evőkanál vörösborecet

Minden alapanyagot egy nagy lábasba töltök, majd alacsony lángon 1 órát forralgatom, amíg fényes és dzsemállagú lesz. Ha szeretik, forralják tovább, hogy a cukor még jobban karamellizálódjon, úgy egészen sötét színű lesz a csatni. Forrón steril üvegekbe töltöm, lezárom, és száraz dunsztban hagyom kihűlni. Sült és főtt húsok, zöldségek mellé is kiváló.