A tökéletes forró csokoládé

forrócsokoládé, forrócsoki
Vágólapra másolva!
A jó forró csokoládé lényege a minőségben van, az étbevonókkal vagy porokkal készültekkel nem érdemes próbálkozni sem. Így készül az igazi.
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 5 perc, bruttó 10 perc

Alapanyagok:

  • 2 dl tej
  • 65g jó minőségű étcsokoládé (legalább 50%-os)

A tejet forrpontig hevítem, aztán beleszórom az apróra vágott étcsokoládét. Alaposan elkeverem, ilyenkor jobb, ha habverőt használok, úgy nem maradnak benne apró csokoládédarabok. Aki édesen szereti, az használjon tejcsokoládét, nem érdemes cukorral hígítani. Télen, fagyban szegfűszeggel, fahéjjal, tonkababbal vagy szárított chilivel, tejszínhabbal még jobb.