Kikerült a Media Player 8 Windows XP-től független változata<br/>

Vágólapra másolva!
Kiszivárgott a Microsofttól a Media Player 8 bétaváltozata, amely a szoftveróriás korábbi bejelentésével ellentétben a Windows korábbi verzióin is működik. A vállalatot az elmúlt héten többen is bírálták, miután közölte, hogy a lejátszóprogramot egybeépíti soron következő operációs rendszerével, mondván, hogy egyes funkciók csak a Windows XP alatt működnek.
Vágólapra másolva!

A Microsoft felszólította a Media Playert közzétevő weboldalak üzemeltetőit, hogy haladéktalanul távolítsák a telepítőfájlokat a szerverről. Dave Fester, a redmondi cég digitális médiáért felelős vezetője a Cnet-nek elmondta, jogi lépéseket tesznek azok ellen, akik a kérést nem teljesítik idejében.

Az online magazin szakemberei azonban ennek ellenére könnyen rátaláltak a világhálón a Media Player 8 telepítőkészletére. Azt tapasztalták, hogy a béta állapotban lévő szoftver nem igényli a Windows XP-t: elfutott az operációs rendszer 2000 és Me változatán is. A lejátszó 30 MB-ot foglalt a merevlemezről, és megjelenésében semmit sem változott a 7-es verzióhoz képest. A Microsoft által ígért DVD-lejátszás, valamint a CD-író modul a kikerült változatban nem működött.

Mint beszámoltunk róla, az információs technológiai cégeket tömörítő Procomp szövetség múlt héten a Bush-kormányzathoz fordult azt kérve, hogy ne egyezzen ki a Microsofttal az ellene folytatott antitröszt-perben. A szervezet tagjai úgy vélték, a szoftveróriás fittyet hány az ellene folyó trösztellenes eljárásra, mikor az Internet Explorer 1996-os integrálásához hasonlóan beépíti a Media Playert a Windows következő változatába.

A Microsoft illetékes termékmenedzsere, Jonathan Usher közölte, a weboldalra felkerült szoftver a Media Player módosított változata. Készítője a lejátszót kiemelte a Windows XP-ből, és önállóan telepíthető szoftverré alakította. Usher hozzátette, hogy azok a felhasználók, akik feltelepítik a kalózváltozatot gépükre, kockára teszik a számítógépük biztonságát.

[origo]

Ajánló: