Axelero flashanimációs pályázat az interneten

Vágólapra másolva!
A rajzfilmhu és az [origo]-t is kiadó Axelero közös pályázatának célja két-három perces részekből álló flash rajzfilmsorozat szinopszisának és story-boardjának kifejlesztése és elkészítése, valamint egy epizód megvalósítása. A pályázók négy fordulón keresztül, három hónap alatt juthatnak el az 1 millió forintos fődíjig.
Vágólapra másolva!

A kiíró rajzfilmhu és partnere, az Axelero Internet célja, hogy a nyertes pályázókkal közösen útjára indítsák az első hazai folytatásos flash-sorozatokat, amelyek naponta jelentkező, friss, csattanós epizódokból állnak, kultikus és népszerű szereplőkkel.

Nincsen témamegkötés, de a résztvevőknek figyelembe kell venniük, hogy az epizódfilmben megalkotott figuráknak, szituációknak, sztoriknak egy egész sorozatban is helyt kell állniuk. A pályázat során a versenyzőknek négy fordulón keresztül - a film elkészülésének fázisai szerint - kell eljutniuk a kész film és a kidolgozott sorozatterv beadásáig.

Az első fordulóban a sorozat és az elkészítendő epizód szinopszisát valamint figuraterveket kell beadni. Az első két hétben mindenki a saját egyedül indulhat, függetlenül attól, hogy még nem találta meg azt a csapatot, amellyel közösen készíti majd el a pályaművét - tehát írótól kezdve a zenészen át a grafikusig mindenkit várnak október 7-ig a www.rajz.film.hu címen. Egy-egy csapat felállásának, regisztrálásának határideje október 21.

Az első fordulóban beérkezett figuraterveket, szinopszisokat az [origo] közönségszavazásra bocsátja, amely a második forduló végéig tart. Közönségszavazás minden fordulóban lesz, lenullázott számlálókkal indulhat újra mindenki, és a végén összesített adatok alapján nyeri el a megszavazott versenyző az [origo] különdíját.

A második körben az epizód story-bordját (képes forgatókönyvét) és látványterveit, a harmadikban fordulóban az epizód animatikját (ritmusra vágott, zenés sztory-board) és a sorozat további tíz epizódjának szinopszisát, várják az alkotóktól. Az utolsó, negyedik fordulóban pedig már a kész, zenés, hangos flashfilmet kell beadni.

A pályázat fikciós története szerint a verseny virtuális tere a világűr, amelyet egy flash technológiával készített menürendszer szimbolizál. A versenyzők asztronauták, akiknek szeptember 26-tól december elejéig a Föld és egy távoli R2 nevű bolygó közti utat kell megtenniük, vagyis a pályaművet létrehozniuk. Az első forduló még a Földön a felszállásig játszódik, majd a Föld légkörében, a naprendszeren végigsuhanva kell a pályázóknak eljutni az utolsó fordulóig.

A pályázat publikus és nyílt, a pályamunkák a kidolgozás stádiumában megtekinthetők és szavazhatók mind az [origo] oldalán, mind a rajzfilmhun. A pályázat moderált, az indulóknak folyamatos technológiai és szakirányú, vagyis animációs konzultációt nyújt a rajzfilmhu az internet kínálta lehetőségek - e-mail, fórum, chat-kerekasztal - használatával.

[origo]