Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

2005-re készül el Playstation 3

Vágólapra másolva!
2005 tájékán kerülhet piacra a PlayStation 3 játékkonzol. A gyártó Sony szerint az alapvetően új koncepcióval készülő játékgép túllépi a játék határait.
Vágólapra másolva!

Mint arról már korábban hírt adtunk, a következő generációs PlayStation játékgép szívét képező mikrochip fejlesztését a Sony az IBM-mel és a Toshibával közösen végzi. A Cella kódnevet viselő processzor várhatóan 2005 tavaszára készülhet el, s rendkívüli számítási teljesítménye mellett támogatni fogja a szélessávú internetes adatátvitelt is.

A jövő Playstationje nem egy dobozban foglal majd helyet, mivel a konzol gyakorlatilag csupán egy chip lesz. Kenichi Fukunaga, a Sony Computer Entertainment (SCE) szóvivője elmondta, a vállalat nem egy konkrét hardverben gondolkodik, vélekedésük szerint az ideális megoldás egy olyan operációs rendszer lenne, amelyet különböző, a konzollal integrált szórakoztatóelektronikai eszközre lehetne telepíteni.

A japán Daiwa Institute of Research elemzője szerint 2005-re a japán háztartások többsége rendelkezik majd szélessávú internetkapcsolattal. Vélhetően erre a tényre fogja alapozni újgenerációs konzolstratégiáját majd a Sony. Bár az SCE még nem döntötte el azt, hogy miként integrálja majd a Cella chipet a PlayStation 3-ba, de az alap elképzelés az, hogy a lapkát internetes szerverekben, szórakoztatóelektronikai eszközökben egyaránt alkalmaznák. Ezek az eszközök az interneten keresztül kommunikálnának, s a számítási feladatokat elosztanák egymás között. E megoldás révén a felhasználók gyakorlatilag egy olyan szuperszámítógép teljesítményét érhetik el otthonaikban, mint amilyen például IBM Deep Blue nevű gépe, amely egy sakkjátszámában legyőzte Garri Kaszparovot is.

A Sony a PlayStation 2 konzolja jelenleg a legnépszerűbb a piacon. Ebből a játékgépből a gyártó 2000 márciusi debütálása óta 33 millió darabot értékesített. A Sony ezen a héten jelentette meg az internetre kapcsolható szórakoztatóelektronikai termékeket tartalmazó, Cocoon nevet viselő termékvonalának első tagját, egy digitális videorekordert.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről