Nem jelentik fel a BSA-t

Vágólapra másolva!
Nem tesz feljelentést a CD Jogtárat kiadó KJK-Kerszöv a BSA ellen, noha a szervezet honlapján illegálisan használta fel az előbbi vállalat kiadványának törvényértelmezését.
Vágólapra másolva!

Nem tesz büntetőfeljelentést a KJK-Kerszöv, noha több mint száz olyan esetet találtak, amely során a CD Jogtár jogvédett törvényértelmezését illegálisan használták - nyilatkozta Jablonszky László, a CD Jogtár főszerkesztője és kiadói igazgatója az MTI-nek.

A KJK-Kerszöv azt követően kezdett vizsgálódni, hogy a BSA Magyarország honlapjára olyan jogmagyarázat került, amelyet a KJK-Kerszöv Közgazdasági és Jogi Kiadó Kft. szerzői jegyeznek, s amelyet a szerzők és a társaság tudta és engedélye nélkül helyeztekfel. Jablonszky László a hírügynökségnek megerősítette, hogy megkezdték az egyeztetést a BSA-val. A KJK közleménye szerint az ellenőrzések során kiderítették, hogy például az alvilág.hu internetes weboldalon is a BSA-éhoz hasonló szerzői jogsértést követtek el a Jogtárban szereplő, szakjogászok által készített szövegek engedély nélküli felhasználásával.

"Mindenképpen lépnünk kell, de néhány kirívó eset megnevezésén túl, mi inkább azt szeretnénk bebizonyítani, hogy pozitív kampány is lehet eredményes, így feljelentést a többi esetben nem teszünk"- emelte ki a főszerkesztő. A KJK-Kerszöv a BSA kampányára utalva 30 napos haladékot adott a szervezetnek a jogsértés rendezésére. Sebők Erzsébet, BSA Magyarország főtitkára korábban úgy nyilatkozott, a jogsértő tartalom véletlenül került fel a honlapjukra. A főtitkár elmondta, mint ahogyan másoktól is elvárják, 30 napon belül maguk is megteszik a szükséges lépéseket, s intézkednek a jogsértő tartalom levételéről, illetve ha a későbbi felhasználás szükségessé teszi, legalizálják a tartalmat.