Michael Crichton megszerezte netes címét

Vágólapra másolva!
Egy döntőbizottság egy kanadai céggel szemben Michael Crichtonnak ítélte a michaelcrichton.com internetes címet. Nem ez az első eset, amikor egy közismert személyiség jogi úton szerez meg nevéhez kapcsolódó domaint.
Vágólapra másolva!
WIPO - Vitás domainnevekhttp://arbiter.wipo.int/domains/index.html

A michaelcrichton.com webcímet még öt éve regisztrálta egy kanadai internetes vállalkozás, az Alberta Hot Rods. Időközben Michael Crichton keresetet nyújtott be a Szellemi Tulajdon Világszervezetnél (World Intellectual Property Organization, WIPO), melyben arra kérte a testületet, hogy az neki, a domainnév jogos tulajdonosának ítélje azt. Az ENSZ égisze alatt működő szervezet végül a többek közt a Jurassic Parkot és a Vészhelyzet sorozatot is jegyző Crichtonnak ítélte a címet, mondván, hogy az Alberta Hot Rods-nak nem fűződik különleges érdeke és joga a cím tulajdonlásához.

Hasonló esetre korábban is többször sor került, így például az idei év nyarán Kevin Spacey ugyanettől a kanadai vállalkozástól szerezte meg a kevinspacey.com domaint, Helen Fielding, a Bridget Jones naplója című regény írója pedig szintén a WIPO segítségével jutott a bridgetjones.com birtokába.