Márciusban érkezik az új Game Boy

Vágólapra másolva!
A japán Nintendo január 7-én bejelentette, hogy március végén piacra dobja a Game Boy Advance vadonatúj kinézetű, feltuningolt változatát, amely számos, az elődből hiányolt funkcióval is rendelkezik.
Vágólapra másolva!

Forrás: ORIGOA Nintendo legújabb hordozható játékgépe a Game Boy Advance SP nevet kapta, s megjelenésétől az eladások növekedését várja a gyártó. Az Advance SP kihajtható képernyővel rendelkezik, körülbelül feleakkora, mint elődje, és vonalai is jóval szögletesebbek. A hagyományos GBA-hoz képest az új változat már háttérvilágításos, de a korábbi modellével azonos, 240x160 pixel felbontású színes kijelzővel van felszerelve, így sötétben vagy rossz fényviszonyok mellett is problémamentesen lehet játszani.

Az új modell beépített akkumulátorral rendelkezik, s az eszköz áramfogyasztását is sikerült csökkenetenie a fejlesztőknek, így egy 3 órás töltéssel a tulajdonos akár 10 órán át folyamatosan nyúzhatja a masinát. A Game Boy Advance SP-vel az összes Game Boy Advance játék, illetve az előző generációs Game Boy gépekhez szánt játékszoftverek is használhatók. Az új modell február 14-től lesz megvásárolható Japánban, míg Észak-Amerikában, Európában és Ausztráliában a tervek szerint március végétől lesz kapható, 100 dollár körüli összegért (~22-24 ezer Ft). Az új Game Boy tömege 143 gramm, méretei: 82x84,6x24,3 mm.