Informatikai verseny indul tizenéveseknek

Vágólapra másolva!
Szoftverek, animációk, de akár robotok is nevezhetők egy szeptember 15-én induló informatikai pályázatra. A Szabadfogású számítógép elnevezésű versenyen 19 év alatti fiatalok indulhatnak.
Vágólapra másolva!

A C3 Kulturális és Kommunikációs Központ Szabadfogású számítógép címmel versenyt hirdet az informatika iránt fogékony, 19 év alatti fiatalok számára. A versenyen minden számítógéppel készített pályamű nevezhető, így például játékok, animációk, portálok, honlapok, szoftverek vagy akár robotok. A verseny győztesei értékes nyereményeket vehetnek át - tájékoztat a C3 közleménye. A pályázat célja a fiatalok számítógéppel készített műveinek összegyűjtése és kiállítása.

A szervezők a pályázatokat szeptember 15-től várják, beadási határidő november 3., éjfél. Az elkészült pályaműveket a kitöltött pályázati űrlappal együtt postai úton vagy online lehet eljuttatni a C3 Alapítványhoz. A verseny eredményéről a C3 postai úton vagy e-mailben küld tájékoztatást a nyertesek névsora pedig megtalálható lesz a verseny honlapján is. Az ünnepélyes díjkiosztásra és a díjazott munkákból készült kiállítás megnyitására november 28-án kerül sor.

További információk

A részletes kiírás a C3 honlapján

Beadható a megadott korosztály által önállóan, számítógéppel készített minden alkalmazás, amely a pályázó életkorának megfelelő ismeretek és tudás magas szintű, újszerű, kreatív felhasználásával jött létre. Például: számítógépes rajz, animáció, zene, játék, honlap, portál, kiegészítő alkalmazások (plug-in, codec, skin), mobilkommunikációs fejlesztések, robotok, intelligens ágensek, virtuális életformák, saját készítésű szoftverek.

A versenyen magyar anyanyelvű, de nem kizárólag Magyarország területén élő, 2003. december 31-ig 19. életévüket be nem töltő egyéni pályázók, illetve csoportok vehetnek részt.




A szervezők tájékoztatása szerint a Magyarországon első alkalommal megrendezésre kerülő verseny ötlete Ausztriából származik. A C3 egyik partnerintézménye, a linzi Ars Electronica Központ már hatodik éve rendezi meg sikeresen a Cybergeneration U19 rendezvényét hasonló korosztálynak, melynek tapasztalatai alapul szolgálnak a hazai megmérettetéshez is.