Erősít a Windows fejlesztésén a Microsoft

Vágólapra másolva!
Belső szerkezeti átalakítás után a Microsofton belül tágabb teret kap a Windows operációs rendszer fejlesztése. Az átszervezés nem befolyásolja a következő Windows megjelenését.
Vágólapra másolva!

Az átalakítás lényege a Windows fejlesztési és egyéb munkálatainak eddiginél is markánsabb szétválasztása - adta hírül a CNet informatikai magazin. A kutatási és fejlesztési feladatok ezentúl kizárólag az újonnan létrehozott Windows Core Operation System elnevezésű szervezeti egység alá tartoznak. A csapat felelős a Windows-alapok fejlesztéséért, melyek az alapvető munkálatok után kerülnek tovább például a szerverszoftvert, vagy az asztali gépekre szánt operációs rendszert kidolgozó egységekhez. Az átszervezések több vezető helycseréjét is jelentik.

Az átalakítás híre a következő asztali Windowsról érkező egyre gyakoribb híresztelések közepette látott napvilágot. A jelenleg a Longhorn fantázianevet viselő szoftver megjelenéséről változatos értesülések jelentek meg: a legfrissebb hírek szerint az operációs rendszer 2005 végén, de az sem elképzelhetetlen, hogy 2006-ban jelenik meg. A Windows fejlesztési divízió vezetője hétfőn elmondta: az átszervezések nem befolyásolják a Longhorn munkálatait.