E-képeslap karácsonyra -  még ingyen

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Az utóbbi évek során nagy népszerűségre szert tevő, képpel, animációval, sok esetben hanggal, az idei évben megjelenő trend szerint pedig flashes játékokkal ellátott e-kártyák sikerüket főképpen az ingyenességnek köszönhetik. A Philips vezetése - a vállalatnál bevezetett költségstop jegyében - az ilyen jellegű karácsonyi üdvözletek küldését "ajánlotta" az alkalmazottak figyelmébe. A cégnél hagyományosan számos partner és ügyfél kap karácsonyi lapot - ezentúl digitális formában.

Az utóbbi időszakban számos vállalat - igaz más okból - hasonló intézkedéseket vezetett be: többek közt a Marks & Spencer, a Bank of America, az ABN-AMRO állította le a nyomtatott lapok kiküldését, a megtakarított összeget jótékonysági célokra felajánlva.

Az ingyenes e-kártya szolgáltatók forgalma az idei év során szárnyalt: a Nielsen/NetRatings adatai szerint októberben a Flowgo és a BlueMountain is 12 millió fölötti látogatószámot ért el. Az elektronikus üdvözlőlapok népszerűsége miatt elkezdődött a szolgáltatás üzletiesedése is: az AmericanGreetings a jövőben évente 11,95 dollárt kér lapjai korlátlan felhasználásáért.

Számos elemző aranybányának titulálja a fizetős képeslapküldést, azonban egyesek szerint ellenszolgáltatás szedése hasonló nehézségekbe ütközhet, mint az előfizetéses zenei szolgáltatásoknál: az ingyenességhez szokott felhasználó nem szívesen fizet a lapokért.

Karácsonyi e-lapok:

Képeslap.hu
Flowgo
Blue Mountain
Egreetings
123 Greetings