Olimpiai oldalak az [origo]-n

Vágólapra másolva!
Az athéni olimpiai játékok kezdetére egyre nagyobb az érdeklődés mutatkozik az [origo] olimpiai oldalai iránt. A különböző tartalmak rekordforgalmat generálhatnak a játékok ideje alatt.
Vágólapra másolva!

A már megszokott hírszolgáltatás és eredményközlés mellett az [origo] olimpiai oldalainak látogatói napi e-mail hírlevelekben értesülhetnek az eseményekről és a másnapi fontosabb versenyek időpontjáról. Folyamatosan követhetik a versenynaptárban, hogy mikor következik fontos döntő vagy esemény, és minden nap temérdek képből álló online albumban keresgélhetik a legemlékezetesebb pillanatokat. A látogatók szavazhatnak az olimpiával kapcsolatos kérdésekben, olimpiai kvízeket fejthetnek meg és egymással is megvitathatják egy-egy nap eseményeit, vagy a következő nap esélyeit.

A portálon az érdeklődők emellett többek között megtalálhatják a teljes magyar csapat névsorát és a versenyzők rövid bemutatását, és sok más információt a sportágak helyszíneitől kezdve az olimpiák történetén keresztül a paraolimpiáig

Az [origo] olimpiai oldalának különlegessége két éremesélyes, és a maga sportágában világsztár sportoló, a vízilabdázó Kiss Gergely és a kézilabdázó Görbicz Anita online naplója: a két sportoló a felkészülés és a versenyek során is tudósítja az [origo] látogatóit a velük történtekről, az athéni hangulatról, a csapatok felkészüléséről vagy saját apró-cseprő ügyeikről.


Növekvő érdeklődés

2004 nyara már eddig is jelentős emelkedést eredményezett a sport témájú oldalak forgalmában. Az [origo] Foci EB magazinját az Európa-bajnokság alatt 182 ezren látogatták, ami azt jelenti, hogy az internetezők között a legtöbben itt követték az eseményeket. Ebből az eredményből, illetve a olimpia.origo.hu oldal júliusban regisztrált közel százezres látogatói számából arra lehet következtetni, hogy az olimpiai odalakat a versenyek alatt akár kétszázötvenezren is felkereshetik.