USA: támogatják a gyors internet terjesztését

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban külön erre a célra dedikált programmal kívánják fejleszteni a kisebb települések internet-ellátottságát. Néhány év alatt hitelek és támogatások formájában több mint 3 milliárd dollárt fordítottak erre a célra.
Vágólapra másolva!

Az amerikai agrárminisztérium (USDA) vidékfejlesztési államtitkára a napokban jelentette be azt a nagyszabású hitelprogramot, amelynek keretében 2,1 milliárd dollárral támogatja a minisztérium a széles sávú infrastruktúra vidéki térségekben történő fejlesztését. A privát szféra számára igényelhető támogatás célja a gazdaság életképességének és lehetőségeinek javítása - adta hírül az Információs Társadalom es Trendkutató Központ Infinit hírlevele.

A program a Bush-adminisztráció által kitűzött, "2007-re széles sávú elérést minden háztartásnak!" szlogennel fémjelzett célt szolgálja, és jól mutatja, hogy az USDA minden lehetséges eszközt bevet annak érdekében, hogy a broadband-fejlesztések azokban a térségekben is megtörténjenek, ahol egyébként azok pusztán piaci alapon nem valósulnának meg. Az előző Bush-kormány 2001-es hivatalba lépése óta összesen 3,3 milliárd dollárt fordítottak különböző támogatások és kölcsönök formájában a vidéki hálózati infrastruktúra fejlesztésére, és ennek eredményeképp 1,3 millió új előfizetővel szaporodott az internetezők tábora.

ITTK Infinit