Videojáték az új gyorsétterem asztalainál

Vágólapra másolva!
Nolan Bushnell, a legendás Atari játékfejlesztő cég alapítója olyan gyorsétterem-lánc indítását tervezi az Egyesült Államokban, amelyben a vendégek a fogyasztás közben videojátékokat nyüstölhetnek. Az éttermekkel a húsz-harmincöt év közötti felnőtteket célozzák meg.
Vágólapra másolva!

Bushnell az USA-ban működő, beltéri játékai révén gyerekes családok körében népszerű Chuck E. Cheese étteremlánchoz hasonló vendéglátóhelyeket nyitna, ám célcsoportját nem kiskorúak, hanem fiatal felnőttek képeznék. A tervek szerint az idén ősszel nyíló gyorséttermek a uWink Media Bistro nevet viselik majd, s bennük a vendégek az étkezés mellett az asztalokba épített videojátékokat is nyüstölhetik majd. Bushnell közlése szerint az asztaloknál ülő társaságok összemérhetik majd tudásukat az étterem más vendégeivel a különböző játékokban, mivel az étterem asztalainál egyébként hosszú gyakorlást nem igénylő, egyszerűen kezelhető programokat használhatnak majd a vendégek.

Az Atari-alapító abban reménykedik, hogy egyedi szolgáltatásaikkal a már piacon lévő tucatnyi étteremlánc mellett is profitot tud majd termelni a cég. Nolan Bushnell még 1972-ben alapította meg játékfejlesztő cégét, melynek első sikerjátéka a Pong nevű videojáték volt, amelyet azóta számtalan típusú számítógépre, de még mobiltelefonokra is átültettek. Bár Bushnell később távozni kényszerült saját vállalatából, de az Atari név azóta sem halt ki: az Infogrames nevű játékfejlesztő cég 2001-ben vásárolta meg a márkanevet, s 2003-ban Atari Incorporatedre változtatta nevét.