Csúcstechnika: zeneasztal és golfszimulátor

Vágólapra másolva!
Összeállításunkban újabb eszement és hasznos találmányokkal ismerkedhetnek meg, köszönhetően annak, hogy hiperkreatív embertársaink minden hónapban ellátnak bennünket kellő mennyiségű "csúcstechnikájú" játékszerrel.
Vágólapra másolva!

Korábban már hírt adtunk a számítástechnika vívmányainak agyament leágazásairól. Akkori cikkünkben az álomkövető órától a beszélő glóbuszig terjedő palettát öleltük fel ismertetéseinkkel, most egy újabb csokorravalót szedtünk össze a csúcstechnológia érdekes, ötletes vagy éppen mihaszna termékeiből. Ezúttal nem csak az adott termékek internetes elérhetőségét, de forintra konvertált árát is megadjuk (ha van).

Zeneasztal

Forrás: Computer PanorámaA Tasting Music Table nevezetű korszakalkotó találmány sajnos csak Japánban kapható, ráadásul úgy tűnik, nem is terveznek semmiféle lokalizációt. Kár, mert a dolog igazán "high-tech": ez az asztal (pontosabban asztallap) képes "megkóstolni" az audio-CD-ket. Nincs más dolgunk, mint rátenni az asztalra a CD-tokot, és az asztallapon máris megjelenik a tetszés szerint nagyítható/húzogatható zeneszámlista, a dalok címeivel és az előadók neveivel. A furfangos eszköz a feltaláló szerint főleg a klubokban és a kávézókban lehet népszerű, de persze otthon is eljátszhatunk vele. Meg nem erősített hírek szerint az asztal le is játssza az audio CD-ket... Nos, ez majd kiderül, ha esetleg valamikor beszivárog hozzánk is ez a szerkezet. Elérhetőség a www.michihito.com címen, ára pedig még nincs.

Golfszimulátor

Forrás: Computer PanorámaA golf remek sport, azonban sajnos nem minden esetben (sőt, legtöbben szinte sohasem) engedhetjük meg magunknak, hogy kiruccanjunk a legközelebbi 18 lyukú golfpályára. Ennek lehetnek anyagi okai is vagy az időhiány - a legtöbbször azonban még golfpálya sincs a közelünkben. Szerencsére eme sport örömeiről sem kell többé lemondanunk, hiszen a Golf Launchpadot egy notebookkal összekötve máris golfozhatunk dolgozószobánk meghitt magányában. A szerkezethez tartozó labdát gyakorlatilag nem tudjuk elütni (nem teszünk tehát kárt a berendezésben), viszont a beépített érzékelőknek köszönhetően a számítógép képernyőjén látható figura ugyanúgy fogja elütni a labdát, mint mi. Összehasonlíthatatlanul jobb így játszani egy golfszimulátorral, mintha csak az egeret használnánk. Az eszközhöz a Tiger Woods PGA Tour 2004 nevű játékot is megkapjuk, így kicsomagolás után rögtön indulhat is a játszma! Részletek a gyártó - Firebox - weboldalán, ára pedig 73 ezer forint körül alakul.

Sci-fi lámpa

Forrás: Computer PanorámaA képen látható lámpa a sci-fi filmek rajongóinak valószínűleg már ismerős: ilyet láthattak például az Űrszekerek-ben is. És ennek a lámpának sincs semmi értelme, azt leszámítva, hogy nagyon misztikusan néz ki. Csak bedugjuk a konnektorba a Luminglass nevű világítóeszközt, és a papírvékony, korong alakú üvegen máris elkezdenek villogni a látványos "energianyalábok". Az üveg érintésérzékeny, s ha hozzáérünk, máris reagálnak a villámok. Ráadásul egy kis érzékelő segítségével a nyalábok a hangokra is reagálnak, így például ha beszélünk a szobában, akkor a hang függvényében változik a "kisülések" alakja és gyakorisága, sőt ha zenét hallgatunk, akkor ritmusra táncolnak az üveglapon. Ha pedig amatőr fantasztikus filmet akarunk forgatni barátainkkal, akkor egyenesen elengedhetetlen egy Luminglass. Gyártója a CoolStuff, ára 5 ezer magyar forint.


Kerti kisokos

Forrás: Computer PanorámaNélkülözhetetlen segítőtárs lehet a kertben vagy a szobában a The New York Times Garden Expert. Eme igen ronda külsejű, locsolókannát formázó elektronikus szerkezet nem más, mint egy "kerti kisokos". Természetesen csak elméleti dolgokban járatos, gyomlálni vagy magokat ültetni nem tud helyettünk. Tudja viszont a választ az összes kertészkedéssel és növényekkel vagy virágokkal kapcsolatos kérdésünkre. Hogy működését jobban megértsük, gondoljuk egy amolyan hordozható FAQ-szerkezetre: a kérdéseket és a hozzájuk tartozó válaszokat is megtalálhatjuk a szerkentyűben. Az adatbázis kereshető, szűrhető és angol nyelvű. A New York Timesnak annyi köze van az egészhez, hogy az ő adatbázisukra épül a szerkezet tudásanyaga. Arról sajnos nem szól a fáma, hogy a szerkezet vízálló-e, de reméljük, igen. Előállítója az Excalibur Electronics, 6 ezer forintnak megfelelő összegért elvihető.

Beszélő vécépapírtartó

Forrás: Computer PanorámaA számítástechnika, pontosabban az elektronika legújabb csodája a beszélő vécépapírtartó. Persze, ha csak úgy simán beszélne, akkor semmi érdekes nem lenne benne - a Talking Toilet Paper Holder azonban nem így működik. Ellenben miután elvégeztetett, aminek el kellett végeztetnie, egy gombot megnyomva a tartón rögzíthetjük mókás vagy bölcselkedő üzeneteinket az utánunk következők számára. Ezt az üzenetet a legközelebbi kuncsaft a papír letekerésekor fogja viszonthallani - ha akarja, ha nem... A hangminőség sajnos nem a legjobb, a hangrögzítésre használt audiochip amolyan kínai verzió lehet, bár végül is ez a kütyü nem mp3-lejátszó. A kézikönyvben előre kitalált mókákat is találhatunk, például a vállalati mellékhelyiségekben a főnök által hagyott "már megint túl sokáig tartott!" üzenetet, vagy az örökzöld "végre alkottál valami maradandót!" beszólást. Mókás születésnapi ajándéknak vagy hasonlónak ideális, túlzott elterjedésétől azonban nem kell tartanunk. A Barmans Ltd. szédületes újdonsága 5500 forintért találhat gazdára.

(Computer Panoráma)