Mától cégügyek is intézhetők az interneten

Vágólapra másolva!
Ügyvédi irodáknak, közjegyzőknek lesz hasznos, hogy a cégbíróságnak szánt beadványokat a jövőben elektronikusan is eljuttathatják a hivatalokhoz.
Vágólapra másolva!

Szeptember 1-től a cégbírósági dokumentumok a magyarorszag.hu portálon keresztül, digitális formátumban is elküldhetők az illetékes cégbíróságnak. Elsősorban a a részvénytársaságok cégbejegyzési és változásbejegyzési kérelmeit, a korlátolt felelősségű társaságok székhelyének (telephelyének), fióktelepének és tevékenységi körének megváltozására vonatkozó változásbejegyzési kérelmeket lehet majd digitalizálva beküldeni a hivatalba.

Ugyanakkor elektronikus úton is be lehet tekinteni a cégbíróságokon elektronikus úton feldolgozott (2005. január utáni) irataiba, valamint hiteles elektronikus cégkivonat, cégmásolat és cégbizonyítvány is igényelhető. Az elektronikus dokumentumokhoz elektronikus aláírásra, valamint egy, az azonosításhoz szükséges kártyára és kártyaolvasóra van szükség - persze az elengedhetetlen számítógép, szkenner, internetkapcsolaton túl.

Valamennyi szolgáltatás a Kormányzati Portálon keresztül, a www.magyarorszag.hu címen érhető el.